Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitaplık Dioramaları

Kitaplık Dioramaları

İtalyan tasarımcılardan oluşan Le 3 Befane ekibi, fantastik edebiyat tutkunları başta olmak üzere kitap kurtlarına hitap eden dioramalar üretiyor.

Diorama, gerek sanatçıların gerek pazarlama sektörünün etkisiyle kendini aşan bir sanat pratiği haline geldi. İllüstratör Mar Cerdà’ın​​ Wes Anderson dioramaları, Vildan Hoşbak’ın minyatür modelleri, adidas’ın ayakkabı kutulu dioroma filmi ve Vatsal Kataria’nın logoları konu alan dioramaları buna örnekti. Japon tasarımcı Monde ise Tokyo’nun arka sokaklarını kitap raflarına taşıdığı diorama projesiyle fark yaratmıştı. Bu defa da tıpkı Monde gibi kitapların arasına minik evrenler yerleştiren Le 3 Befane’in çalışmaları var sırada.

Le 3 Befane fantastik edebiyatın yanı sıra korku, bilim kurgu ve polisiye gibi farklı türleri de işliyor

Okumayı seven insanlar için her hikaye yeni bir dünyaya açılan kapı gibi. Fantastik edebiyat tutkunu İtalyan diorama tasarımcılarından oluşan La Casa Delle Tre Befane namıdiğer Le 3 Befane ekibi de bu olağanüstü dünyaları 3B olarak hayata geçiriyor. Hayata geçirdikleri tüm kitaplık dioramaları tamamen el yapımı.

Çoğunlukla fantastik edebiyat dioramaları yapıyorlar ama arada Yıldız Geçidi, Küçük Kadınlar ve Sherlock Holmes gibi farklı türlere ait işler de yaptıklarını görebilirsiniz.

Ekipten Angela Martinetti, çalışmaları hakkında şöyle demiş: “Yıllar önce bir Japon sokağı tasvir eden bir diorama gördüğümde bu fikir beni çok etkiledi. Fantastik kitaplara olan tutkumdan esinlenerek bu nesneleri yapmak aklıma geldi ve böylece kendi dioramalarım doğdu. Ben bir mimarım ve küçük bir sanat atölyem var. Bu yüzden projelerimi CAD yazılımı kullanarak tasarlıyor, ardından lazerle kesiyor, renklendiriyor ve elimle birleştiriyorum.”

Befane kelimesi, İtalyancada “cadılar” anlamına geliyor. Le 3 Befane de kendilni birkaç yetenekli cadı ve büyücüden oluşan bir ekip olarak nitelendiriyor. Kendilerine Befana Brizzolata, Befana Antica, Befana Novella ve Apprendista Stregone gibi isimler takmıilar. Kurucularının adı ise Mr. Olivander. Bu cadılar ve büyücüler güçlerini kötülük için değil yalnızca kitaplık dekorunuza biraz daha sihir getirmek için kullanıyorlar.

Le 3 Befane’in diğer çalışmalarına Etsy mağazası üzerinden göz atabilir, yeni işlerini Instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.

Le 3 Befane Le 3 Befane

Görsel: Instagram