Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Kitaplık Muralları

Dev Kitaplık Muralları

Hollandalı sokak sanatçısı JanIsDeMan, dünyanın farklı noktalarına dev kitaplık muralları yapıyor.

Perspektif, ışık-gölge, çizgi ve renk gibi temel sanat unsurlarıyla 3 boyutlu yanılsamalar yaratmak pek çok mural sanatçısı tarafından başarıyla uygulanan bir teknik. Örneğin Leon Keer kırılmak üzere olan dev fincanlar tasvir ettiği Shattering adlı muralıyla tüm dünyanın dikkatini iklim değişikliğine çekmeyi başarmıştı. Sergio Odeith’in çevredeki bina ve nesnelerle etkileşime giren muralları, Astro’nun soyut geometrik muralları, Ben Johnston’ın üç boyutlu dev tipografileri, Izzy Izvne’nın dev kozmik geçitleri, Peeta’nın adeta mimari çözümleme yaptığı heykelimsi murallar, Eron’un kabartma gibi duran muralları da 3B mural dünyasının etkileyici işlerindendi. Hollandalı sokak sanatçısı JanIsDeMan ise dev kitaplık murallarıyla dikkat çekiyor.

JanIsDeMan, Boekenkast’a minik sürpizler eklemiş

JanIsDeMan’in ve grafiti ve dövme sanatçısı Deef Feed ile iş birliği yaptığı Boekenkast en dikkat çekici kitaplık işlerinden. Boekenkast, Utrecht’teki üç katlı bir binanın üzerine çizilmiş. Kitaplıkta görülen kitap seçkisi ise sanatçıların ve bina sakinlerinin favori kitaplarından oluşuyor. Sanatçılar ayrıca kendi isimlerini verdiklerini kitaplar da eklemişler kompozisyona.

İkilinin geçen yıl yaptığı ve bu yıl tekrar pek çok kaynakta kendine yer bularak viralleşen bu mural, JanIsDeMan’in portfolyosundaki tek kitaplık muralı değil. Sanatçının Fransa’da, İngiltere’de ve Belçika’da yaptığı diğer kitaplık murallarını da aşağıda görebilirsiniz.

JanIsDeMan’in çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Deze ‘lege boekenkast’ vertelt het verhaal van Walthamstow in London. (Een muurschildering i.s.m. @maarten_wolf ) De ‘lege boekenkast’ staat tegenover de bibliotheek in de wijk Walthamstow. Een wijk waar veel bewoners het niet breed hebben. De bibliotheek is voor deze mensen daarom erg belangrijk. Toch heeft de overheid besloten om deze bibliotheek te sluiten. Wegens bezuinigingen.. Het is een grote tegenslag voor de bewoners en het maakt de stap om aan boeken te komen (voor zichzelf of voor hun kinderen) nóg groter. Elk stapeltje boeken in deze ‘lege boekenkast’ verteld een persoonlijk verhaal en komen van de bewoners die op hun beurt deze boeken hebben mogen lezen dankzij de bibliotheek. Aan ons de eer om het op te nemen voor de oude bieb en de bewoners. London bedankt voor je liefde en gekke avonturen! De compositie van de boeken zijn gemaakt door @ninakatchadourian in samenwerking met buurtbewoners. Thanx @woodstreetwalls for making this happen and all the good care.

A post shared by JanIsDeMan (@janisdeman) on

Görsel: JanIsDeMan