Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırılmak Üzere Olan Dev Fincanlar

Kırılmak Üzere Olan Dev Fincanlar

Sokak sanatçısı Leon Keer, İsveç'te yaptığı "Shattering" adlı yeni muralında dünyayı bekleyen çevresel felaketlere dikkat çekiyor.

Mural sanatında 3 boyutlu görünümler yakalamayı tercih eden pek çok sanatçı keşfettik. Sergio Odeith’in çevresiyle etkileşime giren muralları yakın zamanda rastladığımız etkileyici örneklerdendi. Astro’nun soyut geometrik muralları, Ben Johnston’ın üç boyutlu dev tipografileri, Izzy Izvne’nın dev kozmik geçitleri, Peeta’nın adeta mimari çözümleme yaptığı heykelimsi murallar, Eron’un rölyef gibi duran muralları da oldukça dikkat çekmişti. Bu defa Leon Keer’in 3B muralı Shattering takılıyor radarımıza.

Her fincan farklı bir çevresel sorunu temsil ediyor

Leon Keer’in İsveç’in Helsingborg kenditindeki bir binanın yan cephesine yaptığı Shattering, binadan düşmek üzere gibi görünen dev çay fincanlarından oluşuyor. Çevre kirliliği başta olmak üzere dünya gündemine duyarlı olan sanatçı bu çalışmasında da gezegenimizin kırılgınlığına dikkat çekmek istemiş. Dört porselen fincanın her biri farklı bir çevresel tehlikeyi temsil ediyor. Keer, bu özel çalışmasını artırılmış gerçeklikle birleştirmeyi planlıyor. Böylece izleyiciler muralı akıllı telefon veya tabletleriyle taradıklarında kompozisyonun canlandığını görecekler.

Her fincan farklı bir renkle çizilmiş farklı desenlere sahip. Bu desenlerde; eriyen buzullar, kuraklık, hayvan ölümleri ve petrol sızıntıları gibi farklı çevresel felaketler tasvir edilmiş. Keer artırılmış gerçeklikle fincanların düşme ve paramparça olma anını canlandırmayı hedefliyor. Leon Keer mobil uygulaması aracılığıyla izleyiciler tabloyu tarayabilecek ve canlandığını görebilecek.

Leon Keer’i internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. 

Shattering Shattering Shattering

Görsel: Leon Keer