Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mitolojiden ve Simyadan İlham Alan Murallar

Mitolojiden ve Simyadan İlham Alan Murallar

Fransız sokak sanatı ikilisi MonkeyBird murallarında, isminde olduğu gibi maymun ve kuş sembolleri kullanarak yarı insan yarı hayvan dev figürler tasvir ediyor.

Mural sanatında sanatçı sayısı kadar farklı estetik yaklaşımla karşılaşıyoruz. Karakter tasarımcısı ve animatör kimliğini duvarlara yansıtan Juanjo Surace’ın muralları, Ella & Pitr’in boyut açısından sürekli dünya rekoru kıran devasa muralları ve Peeta’nın optik yanılsamalı muralları son dönemde radarımıza takılan çarpıcı işler arasındaydı. Şıradaki keşfimiz ise MonkeyBird takma ismiyle üretim yapan Fransız sanatçı ikilisinin mitoloji ve simya esintili muralları.

Yarı insan yarı hayvan dev figürler neyi temsil ediyor?

MonkeyBird, siyah-beyaz çapraz taramalarla bezeli ve altın renkle vurgulanmış dev figürler tasvir ediyor çoğunlukla. Bu yarı insan yarı hayvan mitolojik figürler, insanın iki farklı yüzünü temsil ediyor. Örneğin yarı maymun figürlerde maymun insanın gerçekçi yüzünü sembolize ediyor. Yine yarı kuş insan figürlerinde, kuş insanın hayalperest tarafının sembolü. Kompozisyonlarda; klasik mimari öğeleri, zamanı ölçen araçlar, ağırlık ölçekleri ve bunlara benzer eski dünya ayrıntıları olduğu görülüyor. MonkeyBird ikilisi; grafik tasarımda, endüstriyel tasarımda ve çeşitli teknik çizim yöntemlerinde görülebilen detayları titizlikle mural sanatına yansıtmış.

MonkeyBird

Bordeaux’da yaşayan sanatçılar, sık sık dünyanın farklı yerlerine seyahat ederek hem dış mekanlara mural yapıyor hem de iç mekanlara özel duvar resimleri ve yerleştirmeler üretiyor. Örneğin şu anda Moskova’da 11 Ekim’e kadar sürecek yeni bir proje üzerinde çalışıyorlar. MonkeyBird’ün çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilir, sınırlı sayıda baskılarını sattıkları internet mağazasına buradan göz atabilirsiniz.

MonkeyBird MonkeyBird

Görsel: Instagram