Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Optik Yanılsamalı Murallar

Optik Yanılsamalı Murallar

Peeta, 3 boyutlu yanılsaması yaratarak mimari çözümleme yaptığı murallarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

İtalyan sokak sanatçısı Manuel de Rita namıdiğer Peeta’nın duvardan dışarı taşıyormuş yanılsaması yaratan nefis murallarıyla geçtiğimiz yıl tanışmıştık. Sanatçının graffiti ve soyut sanatı harmanladığı bu kendine özgü stili adeta kendisinin imzası haline geldi. Öyle ki görür görmez tanıyabiliyorsunuz muralların yaratıcısını. Peeta, 3 boyutlu yanılsaması yaratan murallarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Peeta, graffitiyi ve soyut sanatı harmanlıyor

Peeta murallarında adeta mimari yapıları çözülmeye uğratıyor ve yapılara yönelik algıları değişikliğe uğratıyor. Binaların üzerinde süzülen soyut şekiller izleyicinin görüş açısına bağlı olarak farklı görünümler yaratıyor.

Peeta’nın en çok dikkat çeken yeni çalışmalarından biri, 2019 Stadt.Wand.Kunst duvar resmi projesi için Almanya’nın Mannheim kentinde bir bina üzerine boyadığı mural. Mavi, beyaz ve gri tonlarında keskin çizgiler ve kavisli formlar çizen Peeta, yapının iki cephesini birden görsel olarak değişikliğe uğratmış. Diğer çalışmalarının çoğunda olduğu gibi, bu muralda da sınırlı renk paleti, illüzyon yaratmasına ve parçanın çevre mimarisine karşı tezat oluşturmasına yardımcı olmuş.

Sanatçı, Instagram paylaşımında (yukarıdaki paylaşım) bu muralla ilgili şunları yazmış: “Bu binayı çok sevdim. Çok disiplinli becerilerimi kullanarak onu dönüştürürken binanın özgün halini korumak için de elimden geleni yaptım.”.

Peeta’nın çalışmalarını internet sitesi, Instagram’ı, Facebook sayfası aracılığıyla takip edebilirsiniz.

peeta peeta peeta

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.