Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Optik Yanılsamalı Geometrik Murallar

Optik Yanılsamalı Geometrik Murallar

Astro duvar ve tuval üzerine yaptığı çizimlerde, optik yanılsama tekniğiyle izleyiciyi içine çeken koridorlar yaratıyor.

Mural sanatında optik yanılsama tekniğini uygulayan sanatçılar, ustalıkla kendilerine özgü stiller geliştiriyor. Örneğin Sergio Odeith, optik yanılsamalı dev hayvan figürleri çiziyor ve bu figürleri çevrelerindeki nesnelerle ya da mekansal unsurlarla ilişki halindeymiş gibi yerleştiriyor. Izzy Izvne’nın dev kozmik geçitleri ve Peeta’nın abir tür mimari çözümleme yaptığı heykelimsi muralları son dönemde karşımıza çıkan en iyi optik yanılsamalı mural serilerindendi. de bu türtden keşiflerimiz arasındaki yerini almış bulunuyor. Bu yıl Instagram tarafından öne çıkarılan sokak sanatçılarından biri olan Astro da soyut geometrik çalışmalarında bu tekniği başarıyla uyguluyor.

Kent duvarlarını süsleyen prizmatik koridorlar

Fransız graffiti ve mural sanatçısı Astro, tıpkı Izzy Izvne’ın kozmik geçitleri gibi insanı içine çeken koridorlar çiziyor. Ancak Izvne’ın yuvarlak geçitlerinin aksine Astro ağırlıklı olarak köşeli formlar yaratıyor. Ayrıca bu prizmatik yapıların içini de geometrik desenlerle süslüyor. Tamamen elle çizdiği bu işlerde o kadar titiz bir çalışma söz konusu ki bazı çalışmalarına baktığınızda dijital ortamda çizilmiş grafik çalışmaları gibi duruyorlar. Sanatçı, yalnızca duvar üzerine değil, tuval üzerine de aynı stilde resimler yapıyor. özellikle karantina döneminde tuval üzerine çalışmalara ağırlık vermiş.

Astro çalışmalarını şöyle açıklıyor: “Benim için duygularımı ifade etmenin ve dış dünyayla etkileşime girebilmemin yolu resim yapmak. İzleyiciyileri kendi yarattığım soyut evrene doğru çekmeye ve onları optik yanılsamalarla büyülemeye çalışıyorum.”

Astro’yu internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.


⁣Görsel: Instagram