Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
1930’larda Kişisel Bakım ve Hijyen Ürünleri Neye Benziyordu?

1930’larda Kişisel Bakım ve Hijyen Ürünleri Neye Benziyordu?

Kişisel hijyen ürün markası Callaly yenilikçi tasarıma sahip tamponlarının tanıtımı için bir asır öncesindeki kişisel bakım ve hijyen ürünlerini kutudan çıkarıyor.

Don’t Panic imzalı Unboxing 1930s Women’s Products başlıklı reklam filminde bir grup kadın önlerine konan kişisel sağlık ve bakım ürünlerini inceliyor. Kişisel bakım ürünleri sunan Callaly markası için hazırlanan reklam filminde kadınlara sunulan ürünlerin o zamanlar ne için kullanılmış olabileceği konusunda tahminde bulunulması isteniyor.

Teknolojik gelişmeleri de göz önünde bulundurursak bir asır öncesine kadar herkesin aşina olacağı bu ürünlerin şimdilerde ne olduğunu anlamak için oldukça zorlu tahminler yapmak gerekiyor. Doğum kontrol için kullanılan vakumlu tüp benzeri cam şişeler ve vibratör olarak kullanılan motorlu makine şaşırtan ürünler arasında yer alıyor.

Bir asırdır tasarımı değişmeyen ürün: Tampon

Tamponlarda ise neredeyse 100 yıllık bir süreç içerisinde tasarımsal olarak hiçbir değişikliğin yaşanmamış olması tahmin konusunda reklamda yer alan kadınların işlerini kolaylaştırıyor. Ürünü gören herkes ilk anda gösterilenin bir tampon olduğunu belirtiyor. Marka, kadın kişisel bakım ürünlerinde daha fazla kadın liderler eşliğinde yenilikçi ürünlerin ve tasarımların gerçekleştirilmesi gerektiği mesajını da direkt olarak veriyor.

Callaly kurucu ortağı Ewa Radziwon da tampon gibi temel ihtiyaç listesinde olan bir ürün için bunca yıldır yapılan araştırmalara rağmen herhangi bir tasarımsal gelişimin olmamasına vurgu yapıyor. Dünya nüfusunun yüzde 50’sinin ihtiyaç duyduğu bir ürün için böyle bir adımın atılmamış olmasına dikkat çekerek yenilikçi ürünlerini sunuyor. Yüzde 100 pamuk içeren tamponu mini bir astarla birleştiren tasarım, kadınların ihtiyaçlarını düşünerek kadın liderler tarafından tasarlanmış bir ürün.

Callaly, reklam filminin çekimlerinin COVID-19 salgınının başlangıcından önce gerçekleştiğini de söylemeden geçmiyor. Böylelikle 1930’lardan kalma ürünlerin elden ele dolaştığı ve sosyal mesafenin olmadığı çekim aşamasında, izleyenlerin aklına gelebilecek bu soruyu erkenden cevaplamış oluyor.

Künye

Müşteri: Callaly
Ajans:​ Don’t Panic
Yaratıcılar:​ Madeline Charles & Alice Dowdall
Metin Yazarı: ​Jake Moss
Kıdemli Proje Müdürü:​ Jennifer Clare Houlihan
Prodüksiyon Şirketi: Forever
Yönetmen: ​Chloe Sheppard​
İdari Yapımcı: ​ Sasha Nixon & Savvas Stavrou
Yapımcı:  India Lee ​
Prodüksiyon Müdürü: ​Joss George-Gilbert ​
DOP ​Amelia Hazlerigg ​
Prodüksiyon Tasarımı: ​Dale Slater ​
Düzenleme: ​Lainy Black ​
Renklendirme: ​Ruth Wardell ​
Ses Tasarım: ​Davo McConville
Ses Post Prodüksiyon:​ Sister Sound
Ses Mühendisi: ​Sean Mahoney
Beste:​ Rhumba Club (Tom Falle)

Görsel: YouTube