Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
aisha’nın güzellik bahçesi

aisha’nın güzellik bahçesi

Galata Tasarım Festivali’ndeki standlarıyla tanıdığım, oyuncu Ayşe Tolga’nın uzun süren aromaterapi eğitimleri sonucunda ortaya çıkardığı markası aisha‘nın web sayfasına ulaşınca Bigu’ya da taşıyayım dedim. 

Başlangıçta banyo ve vücut ürünlerine, ardından yüz ürünlerine markasında yer veren Ayşe Hanım’ın sıradaki projesi ise organik saç bakım ürünleriymiş. Marka içinde en çok ilgimi çeken ürünler hamilelik döneminde kullanım için üretilmiş özel bakım ürünleri ve bebekler için üretilmiş banyo ve bakım ürünleri oldu.

Body Shop, Yves Rocher gibi markalarla başlayıp İngiliz markası Lush’ın Türkiye’ye gelmesiyle alevlenen dermatolojik tutkum (o da nesi?) artık beslenmek için kendisine yerli bir marka bulmuş olmanın da sevincini taşıyor. Bu arada not düşmeden de geçmeyelim ürünlerin hazırlanma aşamasında Ayşe Tolga çalışmalarını Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bölümü ile beraber yürüterek üretime geçmiş.

Hayvanlar üzerinde test yapmayan, organik üretim ve yerel ticareti destekleyen her markayı çok seviyorum, demeden geçemezdim.