Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağzını Hiç Açmayan Kuklacının Sıkıntısı Ne?

Ağzını Hiç Açmayan Kuklacının Sıkıntısı Ne?

Propeg, kişisel bakım ürünleri satan Halitus için hazırladığı reklam filmiyle şirketin ağız gargarasını ağzını hiç açmayan bir adam ve bir kukla üzerinden anlatıyor.

Halitus, ağız bakım ürünleri sunan Brezilya merkezli uluslararası bir şirket. Şirketin müdürü de aynı zamanda bir diş hekimi olan Dr. Maurício Duarte da Conceição. Şirket kişisel bakım ürünlerinin yanında özellikle diş ve ağız sağlığı ile ilgili ürünler satıyor. Halitus için Brezilyalı ajans Propeg tarafından hazırlanan reklam filmi de şirketin ürünlerinden biri olan ağız gargarasını konu ediniyor.

Bir kukla oynatıcısı ve aynı zamanda vantrolog (karnından konuşan kişi) reklam filminin karekterini, elinde kuklasıyla beraber sahnede görmemizle başlıyor. Bu sırada arka planda konuşmaya başlayan kukla bir psikiyatriste sahibinin sorunlarından bahsetmektedir. Başlarda sadece iş sırasında kullandığı kuklasını günlük her işinde kullanmaya başlayan adam, her türlü diyalogu kuklası üzerinden sürdürür ve ağzını açmamaya başlar. Barmenle konuşurken, taksiciye gideceği yeri söylerken, kilisede günah çıkarırken ve hatta bir kadınla beraber yataktayken bile aracı olarak hep kuklasını kullanır.

Halitus ağız gargarasını görene kadar ağzını açmadı

Durum öyle bir noktaya gelir ki artık yemekleri bile kukla sipariş etmeye başlar ve adam yemek için bile ağzını açmaz. İşte bu durumlardan şikayetçi olan kukla gittikleri doktora sahibinin yardıma ihtiyacı olduğunu iletir. Tam bu sırada sorunu çözmek için dikkatlice dinleyen ve not alan doktor çekmecesinden Halitus ağız gargarasını çıkarır. Bu süreç boyunca dişlerini bile görmediğimiz adam gargarayı görmesi ile beraber şaşkınlığını gizleyemez ve reklam boyunca ilk defa ağzını şok içerisinde açar. Kuklası da aynı şekilde ona eşlik eder.

Şirket, ağız kokusu durumuna esprili bir şekilde yaklaşırken; kuklacının ağzını açmadan konuşması ürünün pazarlaması açısından ince düşünülmüş bir ayrıntıyı yaratıyor. Halitus, ağız gargarası için hazırlatmış olduğu open your mouth again (ağzını tekrardan aç) sloganlı reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Halitus
Ajans: Propeg, Brezilya
Yönetmen: Rafael Damy
Yaratıcı Baş Yönetmen: Fabiano Ribeiro
Yaratıcı Yönetmen: Bertone Balduino
Sanat Şefi: Luiz Celestino
Yaratıcılar: Emerson Braga, Rodrigo Bomfim, Bertone Balduino, Pedro Chequer, Ivo Adams, Rafael Damy
Yapım: Madre Mia Filmes
Baş Yapımcı: Edgard Soares
Hesap Yönetimi: Telma dos Reis
Post-Prodüksiyon Koordinatörü: Alexandre Fernandes
Renk: Osmar Junior
Ses: Lira Musica
Seslendirme: Reinaldo Vilelah

Görsel: Vimeo