Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Variller Depremzedeler için Sobaya Dönüşüyor

Variller Depremzedeler için Sobaya Dönüşüyor

Sahra Reklam, atık varilleri sobaya dönüştürerek deprem bölgesine gönderdi.

Deprem bölgesindeki en büyük sorunlardan biri ısınma. İstanbul’da ve Almanya’da faaliyet gösteren Sahra Reklam bu soruna çözüm olacak bir ileri dönüşüm hamlesiyle harekete geçmiş. Atık varilleri, depremzedelere gönderilmek üzere sobaya dönüştürmeye başlamış. Ayrıca sobaların bölgeye sevkiyatı da başlamış.

“İmkanı olanlar, varillerin ağız kısmını açıp doğrudan bölgeye sevk edebilir”

Üretim sürecini gösteren orijinal video Linkedin’de paylaşılmış. Sahra Reklam Genel Müdürü Hasan Şeker, bir başka Linkedin paylaşımında şu açıklamaları yapmış: “Üretmiş olduğumuz varil sobaları bölgede dağıtmaya başladık. Fakat bizim yaptıklarımız devede kulak kalmakta. İmkanı olanların varillerin ağız kısımlarını açıp o şekilde bölgeye sevk etmeleri dahi çok işe yarayacak pratik bir soba görevi görmüş olacak.”

4 saat önceki bir başka paylaşımda ise gelen olumlu tepkilere teşekkür ederek şu detaylara yer vermiş: “Ciddi miktarda varil temin edildi, üretimi yapılıyor. Kapasitemiz doldu. İmkanınız var ise varilleri üstten kesip direk o şekilde deprem bölgelerine gönderebilirseniz kullanım sağlayabiliyorlar. Yardım açısından daha da hızlı yol kat etmiş oluruz. Tekrardan desteğiniz için teşekkür ederiz.”

Paylaşımlara gelen yorumlarda, başka şirketlerin de bu ileri dönüşüm fikri üzerine harekete geçmeye başladığı görülüyor. Varil toplamaya başlayanlar, videodaki detaylara göre sobaları imal etmeye başladıklarını ve en kısa zamanda bölgeye ulaştıracaklarını belirterek Sahra Reklam’a teşekkür ediyor.

Görsel: Sahra Reklam