Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Puma Türkiye’den İleri Dönüşüm Koleksiyonu

Puma Türkiye’den İleri Dönüşüm Koleksiyonu

Puma Türkiye, Custom Rebels iş birliğiyle hazırladığı ileri dönüşüm koleksiyonu ile tekstil atıklarını azaltmayı hedefliyor.

Yılda 1 milyon tondan fazla tekstil atığının önüne geçmek isteyen Puma Türkiye, Custom Rebels iş birliği ile bir ileri dönüşüm koleksiyonu hazırladı. Ufak kusurları olan Puma ürünleri Custom Rebels’in tasarımlarıyla yeniden hayata döndürüldü. PUMA x Custom Rebels ileri dönüşüm koleksiyonu, PUMA Karaköy ve puma.com’da satışa sunuldu. Sürdürülebilir bir yaşama geçmek için herkesi ileri dönüşüm hareketine davet eden Puma Türkiye, yeni projesini Instagram hesabından yayınladığı reklam filmiyle duyurdu. Senfonico imzalı reklam filminin prodüksiyonunu Kala Film üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Deniz Özgün oturuyor.

Moda endüstrisi her yıl 100 milyardan fazla giyim eşyası üretiyor. Diğer bir ifadeyle kişi başına her yıl 14 yeni kıyafet düşüyor. 2000 yılındaki ortalama sayının iki katından fazla. İstatistiklere göre kullanılmış giysilerin yüzde 1’inden daha azı geri dönüştürülerek kullanıma hazır yeni giysiler haline geliyor. Hızlı moda markalarının Afrika kıyılarını tekstil ürünlerine boğduğuna dikkat çeken Bloomberg’e konuşan Textile Recycling International‘ın CEO’su Mark Burrows Smith, tüm bu atık ve geri dönüşüm konuları arasında gözden kaçan bir noktaya dikkat çekiyor:  “Yeni veya geri dönüştürülmüş tüm tekstillerin eninde sonunda çöp sahasına gideceğinin anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Anahtar, giysiyi mümkün olduğunca uzun süre kullanımda tutmaktır.” diyor.

Künye:
Reklamveren: PUMA Türkiye
Reklam Ajansı: Senfonico
Chief Creative Officer: Canmert Koral
Chief Strategy Officer: Aykut Keskin
Chief Operating Officer: Serhat Arapoğlu
Kreatif Direktör: Alperen Altınöz, İzzet Seni
Kreatif Ekip: Murat Tortop, Caner Tuncel, Emir Bolat, Zeynep Çakır
Strateji Direktörü: Pamir Gündüz
Prodüksiyon Şirketi: Kala Film
Yönetmen: Deniz Özgün
Fotoğraf: Asitane – Deniz Özgün

Görseller: Puma Türkiye, Instagram