Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yanlış Kullanılan Kelimelerin Korkunçluğu

Yanlış Kullanılan Kelimelerin Korkunçluğu

Listerine, Medina Turgul DDB imzalı ilanlarıyla ağızdan çıkan en korkunç şeyin yanlış kullanılan kelimeler olmasını temenni ediyor.

Ağız bakım ürünleri markası Listerine, ürünlerinin farkını göstermek için farklı bir yol izledi. Ağız bakım dendiği zaman genellikle neden sağlıklı olması gerektiği, nasıl iyi bakılacağı ve neler yapılabileceği gibi konulara odaklanan kampanyalar kurgulanıyor. Medina Turgul DDB ise Listerine için hazırladığı Korkunç İlanlar isimli kampanya konuya biraz daha farklı yaklaşıyor.

Felan, Şarz, Aşortman!

Bazı kelimeler var ki, yanlış kullanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Derslerde, eğitim hayatında anlatılsa da, düzeltilse de değişmiyor. Mesela şarz, kontür, şüfer, aşortuman, felan… Bu kelimeler adeta dile bir kere yanlış yollarla giriyor ve öyle kalıyor. Medina Turgul DDB de bu kelimelerin korkunçluğundan yola çıkarak ilanlar hazırladı. Listerine için hazırlanan ilanlar “ağzından çıkan en korkunç şey böyle olsun” diyor. Kimi zaman yanlışlıkla çıkan korkunç kelimeler çevrede kötü bir intiba bırakabiliyor, insanı utandırabiliyor. Ancak ağız kokusunun bundan daha kötü olaylara yol açabileceğini vurgulayarak farkındalık yaratıyor.

Künye:

Listerine – Korkunç İlanlar
Yaratıcı Yönetmen: Ertuğ Tuğalan
Sanat Yönetmeni: Emre Koç
Metin Yazarı: Cihan Metin Üstek, Hakan Bıçakçı
Müşteri İlişkileri: Azize Civanbay, Dilge Yıldırım

Görsel: Medina Turgul DDB