Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkisel Et Impossible Foods’dan Mesaj: Dünya’nın Güzelliklerini Gör

Bitkisel Et Impossible Foods’dan Mesaj: Dünya’nın Güzelliklerini Gör

Impossible Foods, yayınladığı yeni reklam filminde bir astronot Dünya'ya dönüyor ve geride kalan güzellikleri fark ediyor.

Et endüstrisinin üretimlerinin videoları internette karşınıza çıkmış olabilir. Acı çektiklerini görüyoruz. Acı çeken, travma sahibi hayvanların etlerini yiyoruz. Bu yüzden de gıda sektöründe buna alternatif çokça yöntem aranıyor, deneniyor. Bitki bazlı et alternatifleri üretimi araştırılıyor ve sonunda başarılı olmaya da başladı bu alandaki çalışmalar. Bu et alternatifleri et gibi görünüyor lakin bitkiden üretiliyor.

Artık et ürünlerine bitkisel ikameler sadece üretildikleri yerlerde de satılmıyor. Beyond Meat mesela ABD markası ama Avustralya’da bulunuyor. Danimarka’nın Naturli’ Foods markası da İngiltere’de, No Bull markasıysa İzlanda’da bulunabiliyor. Fakat Impossible Foods markası bu sektörün büyük bir kısmını oluşturuyor ABD’de. Impossible Foods burgeri ile artık et yemeden de et şeklinde ve et değerlerine sahip köftesi olan sulu bir burger yiyebiliyorsunuz. Şirketin amacı ama burger fanlarına yeni bir lezzet yaratmak değil, şirket 2035 yılına kadar yiyecek üretim zincirinden hayvanları almak istiyor. İlk sürdürülebilirlik raporunda da bunları belirtiyorlar.

Bitkilerden Üretilen Et Sayesinde Hem Gezegeni Kurtarın Hem de Et Yiyin

Impossible Foods sürdürülebilirlik raporuna göre şirket yeni bir kampanya filmi yayınladı. Filmde bir astronot Dünya’ya dönüyor ve geride kalan güzellikleri fark ediyor. Reklamın amacı, izleyenlerin sürekli maruz kaldığı ekoloji, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği gibi kelimelerin giderek etkisini yitirmesini vurgulamak. Bu yitirilen etkinin üstesinden nasıl gelinebileceğine değiniyor reklam. Giderek yok ettiğimiz güzellikler için “yarın yok, şimdi” diyor.

Filmin seslendirmesini The Pharcyde’den hip-hop sanatçısı Fatlip yapıyor. Oyuncu ise Willie Wright. Bu Dünya’nın sahip olduklarını kullanarak güzel bir reklam çeken yönetmense Nicki Minaj ve FKA Twigs için de yönetmenlik yapan Nick Walker. Filmin son mesajıysa çok açık: Görevdeyiz. Ve bu görev Mars değil. Reklam filmi markanın kendi bünyesi içerisinde yapılmış. Film sosyal medyada paylaşılıyor ve New Yok’ta gezen, insanlara Dünya’nın harikalarını yeniden tanıtan gezgin astronotlar gibi deneyimler elementleri de içerisinde barındırıyor.

Künye:
Reklamveren: Impossible Foods
Sorumlu Yaratıcı Yönetmen: Sasha Markova
Yaratıcı Yönetmen: Giselle Guerrerro
Prodüksiyon Şirketi: Object & Animal
Yönetmen: Nick Walker
Kurgu: Work Editorial
Renk: Electric Theatre Collective
Görsel Efekt & Post prodüksiyon: Electric Theatre Collective
Müzik Kontrol: The Teenage Diplomat
Ses Tasarımı & Miksaj: Lime Studios

Görsel: YouTube