Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Formülüyle Eti Aratmayan Bitkisel Et Impossible Hamburger 2.0 

Yeni Formülüyle Eti Aratmayan Bitkisel Et Impossible Hamburger 2.0 

Impossible Foods 2016'da tanıttığı bitkisel et ile hazırlanan Impossible Hamburger'i bir üst seviyeyeye taşıyarak, Impossible Hamburger 2.0 ile tadı, dokusu, besin değerleri ile gerçek ete daha yakın bir deneyim sağlamayı başardı.

Kimilerine göre et yemeden yaşamak bir seçenek değil. Onlar genellikle, doğanın bir düzeni olduğunu ve insan vücudunun hayvansal besinlerden elde edeceği besin değerlerine ihtiyacının olduğunu savunuyor. Ya da sadece etin tadı hoşlarına gittiği için yemeye devam ediyor. Ancak günümüzde bunun aksini ortaya koyan çokça gelişme oluyor.

Öncelikle, J. Poore ve T. Nemecek tarafından Science dergisinde yayınlanan araştırmada görüldüğü üzere, insanlar gezegenimizin doğal düzenine en büyük zararı et ve süt ürünleri tüketerek veriyor. Ayrıca, artık hayvansal ürünlerden alınan besin değerlerini neredeyse birebir oranında karşılamak mümkün. Bu amaçla yola çıkan buğday gluteninden et üreten Monk’s Meats, et hücrelerinden köfteler yetiştirilen Memphis Meats ya da tamamen bitkilerden et üreten Beyond Meat gibi markalar hayvansal ürünler üzerine kurulu yeme anlayışını bitkisel ikame ile değiştirmeye çalışıyor. Şimdi de Impossible Foods son bahanenin de üzerine giderek, 2016 yılında ürettikleri bitkisel eti, besin değerleri, tadı, aroması, dokusu bakımdan daha da ete yakın hale getirmeyi başardı.

Glutensiz Bitkisel Et İle Daha Gerçekçi Bir Hamburger Deneyimi

Impossible Foods 2035 yılına kadar yiyecek üretim zincirinden hayvanları almayı hedefleyen yenilikçi bir şirket. İlk sürdürülebilirlik raporunda da bu amaçlarını belirtiyorlar. Bunun için şimdiden çok sıkı çalışan ve ürettikleri ürünlerin daha iyilerine ulaşmayı hedefleyen şirket, 2016’da imkansız görünen Impossible Hamburger‘ini tanıtmıştı. O zaman da beğeni toplamış olan bitkisel et üzerine çalışmalarını sürdüren şirket geçtiğimiz günlerde gerçek ete daha da yaklaşan Impossible Hamburger 2.o‘u 6 Ocak’ta Las Vegas’ta gerçekleşen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2019’da tanıtı. Impossible Hamburger 2.0  lezzet ve doku olarak ete daha yakın olmasının sebebi ise, bu yeni tarifte şirketin bitkisel etin üretim aşamasında buğday proteini yerine soya proteini kullanmaya başlamış ve glutensiz olarak hazırlamış olması. Impossible Foods’a göre bu değişim, bitkisel etin dokusunda ve çiğnenmesinde daha gerçekçi bir deneyime sebep oluyor. Böylelikle şirket, önceki tarife göre aynı miktardaki ette daha fazla demir ve protein bulundurmayı da başarıyor.

Bu yeni tarifiyle Impossible Hamburger 2.o, CES 2019’da, En Beklenmedik Ürün (Most Unexpected Product), En Etkili Ürün (Most Impactful Product) ve En İyilerin En İyisi (Best of the Best) ödüllerine layık görüldü. Bu ödüllerden de yola çıkacak olursak şirket amacına bir adım daha yaklaşmış görünüyor. Sizce şirket 2035 yılına kadar hayvansal ürünlerle beslenmenin önüne geçmeyi başarabilecek mi? Ne dersiniz?

Görsel: YouTube, Twitter, Medium