Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Medina Turgul DDB ve Bigumigu Sunar: Jeffi Medina ile Pandemi Arası Sohbetler

Medina Turgul DDB ve Bigumigu Sunar: Jeffi Medina ile Pandemi Arası Sohbetler

Medina Turgul DDB Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Jeffi Medina pandeminin sektörlere etkileri ile ilgili konuşurken daha önce karşı karşıya kaldığı krizlerden yola çıkarak bugüne dair tavsiyelerde bulundu.

Jeffi Medina, Medina Turgul DDB Yönetici Strateji Direktörü Berkant Avcı ile çevrimiçi gerçekleştirdiği röportajda pandemi süreci hakkındaki soruları, pandemi sonrası ile ilgili düşüncelerini ve markaların bu süreçten nasıl etkilediğini deneyimlerinden referanslar vererek yanıtladı. İş hayatında 45. yılını deviren Medina, sektörün daha önce karşı karşıya kaldığı krizlerden yola çıkarak bugüne dair tavsiyelerde bulundu.

Jeffi Medina’nın pandeminin ortaya çıkardığı kriz ile ilgili düşünceleri

Röportaj pandemi ile birlikte gelen krizin etkilerinin değerlendirilmesiyle açıldı. “Krizler aslında yönetilemez. Krizler bizi yönetir. Biz sadece tedbir alırız.” diyerek sözlerine başlayan deneyimli reklamcı, pandemi sürecinde ortaya çıkan sorunların üstesinden doğru iletişimle gelinebileceğini ekledi. Bu sefer yaşanan krizin öncekilerden daha farklı olduğuna değinen Medina bu krizi tetikleyen sorunun sağlık olduğunu ve sorunun küresel ölçekte olmasının önemini vurguladı.

Jeffi Medina, Davos Ekonomik Forumu’nun kurucusu Prof. Dr. Klaus Schwab’la gerçekleştirdiği bir sohbette Schwab’ın söylemiş olduğu sözlere atıfta bulunarak pandeminin bazı çözümleri geçersiz kılarken yeni çözüm alanları yaratacağının altını çizdi.

Jeffi Medina, kısa vadede çözüm üretmenin markaların ve şirketlerin kalıcı olması adına atması gereken adımlardan biri olduğunu düşünüyor. Günümüzde bir marka yaratmanın ve değer oluşturmanın ise doğrudan etkileyeceği bir pazar olmadığı sürece başarıya ulaşamayacağı görüşünde.

Pandemi ile değer kazanan sektörler

Pandemi süreci ile birlikte değer kazanan sektörler ve iş alanları konuşulan diğer konuların arasındaydı. Lojistik, evlere servis, sanal marketler, ev temizliği, kişisel bakım bu dönemin kârlı çıkan alanları arasında yer alıyor. Jeffi Medina, piyasada daha dinamik olan ve çözüm üretmeye yönelik girişimler gerçekleştiren markaların geleceğe daha güvenle bakabileceğine değindi.

1950 yılında İstanbul’da doğan Jeffi Medina, Medina Turgul DDB’nin kurucuları arasında yer alıyor. 2004 ile 2007 yılları arasında Reklamcılar Derneğine de başkanlık ederken halen ajansın yönetim kurulu başkanı olarak Medina Turgul DDB’deki görevini sürdürüyor.

Röportajın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube