Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avrupa Şampiyonası’nın Heyecanı Masa Oyununa Taşınıyor

Avrupa Şampiyonası’nın Heyecanı Masa Oyununa Taşınıyor

Socrates Dergi, pandemi nedeniyle ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanını hazırladığı masa oyunu ile evlere getiriyor.

Dört yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası bu yıl COVID-19 nedeniyle 2021 yılına ertelendi. Socrates Dergi, futbolsuz geçen yaz aylarında heyecandan uzak kalan futbolseverler için bir masa oyunu yarattı. Henri’nin Hayali adı verilen bu masa oyununun ismine ilham olan kişi ise Avrupa Şampiyonası’nı da hayal eden kişi Henri Delaunay.

Henri’nin Hayali oyunu ile şampiyona tarihinde rekabet

20. yüzyılın en önemli futbol insanlarından biri olan Fransa FIFA temsilcisi Henri Delaunay’in zihin kıvrımlarında ilerleyen masa oyunu oyuncuları şampiyona tarihine rakabet dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Masa oyunun kurgusunda, kartlarda ve oyunun her basamağında şampiyona tarihine damga vuran oyuncular, hocalar, formalar, tarihi maçlar, goller ve unutulmaz anlar yer alıyor. Henri’nin Hayali oyuncuların futbol bilgisini sınarken bir yandan da arkadaşlarla keyifli vakit geçirebileceğiniz bir deneyim sunuyor.

Bir futbol müsabakası tadında ilerleyen oyun iki oyuncu ve bir ustayla (master) oynanıyor. İki oyuncu da oyunun başında efsane oyuncuların yer aldığı kartlardan birini rastgele seçiyor. Adım adım ilerlenen oyunda; tabu, bilgi, forma ve tahmin temalı dört farklı kart havuzu bulunuyor. Oyuncular, bu kartları çekerek Henri’nin zihin kıvrımlarında ilerleyip zafere ulaşmaya çalışıyor.

Karşılaşmalar Socrates Dergi’nin YouTube sayfasında

Socrates Dergi, her oyunun yaklaşık 30 dakika sürdüğü Henri’nin Hayali masa oyununun ilk oynanışını kendi YouTube sayfasında yayınladı. Socrates Dergi ekibinden Caner Eler, Onur Erdem, Erman Yaşar ve Emre Özcan’ın karşılaşacağı, Ozan Can Sülüm’ün ise master rolünü üstlendiği dörtlü finalin ilk mücadelesi Onur Erdem ve Caner Eler arasında gerçekleşti. Oyunun tanıtımının yapıldığı ve oynayışının da anlatıldığı bu ilk bölümü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Socrates Dergi
Ajans: 4129Grey
CEO: Alemşah Öztürk
CCO: Alemşah Öztürk
Kreatif Direktör: Ahmet Terzioğlu
Design Director: Koray Doyran
Yaratıcı Ekip: İpek Şurdum, İpek Şaylı, Çarman Çifter, Bilal Öztaş, Caner Eler, İnan Özdemir, Atahan Altınordu, İlhan Özgen, Buğra Balaban, Başak Can, Kaan Demirel, Arhan Ata Pilavoğlu, Uğur Ozan Sulak, Aras Yetiş, Murat Gül, Ruhat Akkuş, Bertan Kılıçcıoğlu, İbrahim Subay, Onur Erdem, Elvin Amirli, Muhammet Kutgi
Creative Operations Director: Yaşar Eser
İllüstratör: Berat Pekmezci
Baskı Prodüktörü: Yusuf Turhan

Görsel: Twitter, 4129Grey