Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nesli Tükenmekte Olan Kuşların Sesleri Elektronik Müziğe Dönüştü

Nesli Tükenmekte Olan Kuşların Sesleri Elektronik Müziğe Dönüştü

Elektronik müzik yapan sanatçılar, A Guide to the Birdsong projesiyle tehlike altındaki türleri korumak için yapılan çalışmalara destek sağlıyor.

Tehlike altındaki hayvan türleri kimi zaman sanatçıların ve sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla kimi zaman da markaların kampanyalarıyla gündeme geliyor. Hatta sanatçı Raku Inoue bu defa Birleşmiş Milletlerle iş birliği yaparak tüm sanatçıları bu konuda üretim yapmaya davet etmiş, düzenlediği yarışmanın afişlerini de kendisi hazırlamıştı. Sonny’nin To the Bone adlı mural serisi, Maizz Visual’ın ağaçlara yansıttığı hareketli hayvan portreleri, Lacoste’un logosunu nesli tükenmekte olan hayvanlarla değiştirdiği Save Our Species kampanyası da bu konuya duyarlı projelerdendi. Şimdi ise elektronik müzik yapan duyarlı sanatçıların bir araya gelerek oluşturduğu A Guide to the Birdsong adlı nefis bir proje var sırada.

A Guide to the Birdsong albümünün satışları kuşları kurtarma projelerine bağışlanıyor

Elektronik müzisyenler, türü tehlike altında olan kuşları kurtarmak amacıyla önce bu kuşların seslerini örneklemişler, ardından da kendi ritimlerini tüylü dostlarımızın sesleriyle birleştirmişler. Ortaya büyülü ve dinlemesi inanılmaz keyifli tınılar çıkmış. Albümün tam adı A Guide to the Birdsong of Mexico, Central America, and the Caribbean. Albüm satışlarından elde edilen geliri de bu kuşları kurtarma amaçlı koruma çalışmaları için bağışlıyorlar.

A Guide to the Birdsong projesi İngiliz DJ, besteci ve yapımcı Robin Perkins tarafından 2015 yılında başlatılmış. Proje ilk başta müzisyenler arasında nesli tükenmekte olan kuşların şarkıların sesleriyle müzik yapma meydan okuması olarak doğmuş. Ardından da bu kuşları koruma amaçlı bir aktivizm projesine dönüşmüş. Perkins ve ekibi ilk albümde Güney Amerika’daki kuşlara odaklanmış ve bu albüme A Guide to the Birdsong of South America adını vermişler. Yeni albüm ise adından anlaşılacağı gibi Meksika, Orta Amerika ve Karayipler’deki kuşların seslerinden ilham alıyor.

A Guide to the Birdsong

Perkins, yeni albüm için bu bölgelerdeki müzisyenleri müzik yapmaya davet etmiş. Katılım için belirlediği tek şart ise şu olmuş: Ses bu bölgelerdeki bir kuşa ait olacak ve bu kuş da Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin kırmızı listesindeki tehlike altındaki türlerden biri olacak.

Albümde kara kedi kuşu, sakallı çığlık baykuşu, kalın gagalı papağan gibi pek çok kuşun sesi yer alıyor. Bu albümden elde edilen gelir; gençleri kuşlar hakkında eğitmek, yaralanan kuşlara yardım amaçlı kuşhane inşa etmek, kuş gözlemini teşvik etmek ve yerel rehberleri eğitmek için yapılan çalışmalara bağışlanacak.

Albüm Bandcamp üzerinden satın alınabiliyor. Müziğe ek olarak, illüstratör Scott Partridge tarafından albüm için tasarlanan sanatsal baskıları da edinmek mümkün.

Görsel: Bandcamp


Bigumigu Yazarı
| GENEL