Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağaçlara Yansıtılan Hareketli Hayvan Portreleri

Ağaçlara Yansıtılan Hareketli Hayvan Portreleri

Maizz Visual, Marvin Festival 2017 kapsamındaki Animal Watching​ projesiyle yok olan hayvan türlerine dikkat çekmek için ağaçların üzerine dev hayvan portreleri yansıttı.

Geçtiğimiz ay Mexico City’deki Parque España’ya gelen ziyaretçiler, parktaki ağaçlara baktıklarında gece karanlığında hayalet gibi duran dev hayvan yüzleriyle karşı karşıya geldi. Ziyaretçilerin karşılaştığı bu hareketli portreler, çevre hakkında farkındalık yaratma amacını taşıyan Animal Watching adlı sanat projesinin parçalarıydı.

WWF’e göre, dünyanın vahşi hayvanlarının neredeyse yarısı 1975’ten bu yana yaşam alanlarının tahrip edilmesi nedeniyle yok oldu. Maizz Visual da, Marvin Festival 2017 kapsamında ormanı tuvale dönüştüren yerleştirme projesiyle ekosistemin ve hayvan türlerinin yok edilmesine dikkat çekiyor.

Maizz Visual, hayvanların 3B animasyonlarını ağaçlara yansıtmak için 15 bin lümenlik bir video projektör ve tele zoom optik kullanmış. Hayvanların insanları izliyormuş edasıyla çekilmiş hareketleri, ışık ve ağaç yaprakları sayesinde oluşturulan 3B derinliği, dev 3B görüntüleri şaşırtıcı derecede gerçekçi kılmış. Toplamda 8 farklı hayvan portresi, 7 dakikalık döngülerle akşamları 20:30 – 23:00 saatleri arasında sergilenmiş.

Maizz Visual ekibi, etkileyici hayvan portrelerini sundukları bu yerleştirmeyle oradan geçen insanların bir anlığına hayvanlar hakkında düşünmesini, hayvanlara saygı ve hayranlık duyabilmesini umuyor.

Görsel: Facebook