Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğanın İçinde Geometrik Yansımalar

Doğanın İçinde Geometrik Yansımalar

Philipp Frank ağaçların, mantarların ve kayaların üzerine yansıttığı geometrik desenlerle büyüleyici ışık heykelleri yaratıyor.

Doğayı ve projeksiyon sanatını buluşturan çok güzel işler yapılıyor son yıllarda. Javier Riera’nın ağaçlar ve ağaç kümeleri üzerine yansıttığı geometrik formlar bunlardan biriydi. Onun öncesinde ise Maizz Visual’ın, yok olan hayvan türlerine dikkat çekmek için ağaçların üzerine yansıttığı hareketli hayvan portreleri, Philippe Echaroux’un Central Park’ta ağaçlara projeksiyonla yansıttığı insan portreleri gibi başka çalışmalara da yer verdik. Şimdi yine Alman sanatçı Philipp Frank’in büyüleyici projeksiyon çalışmaları var sırada.

Doğanın güzelliğini ışık heykelleriyle taçlandırmak

Philipp Frank doğada, özellikle de ormanda zaman geçirmeyi çok seven bir sanatçı. Ağaçların altında oturmak pek çok yeni fikir üretmesini sağlıyor. Frank ışık heykellerinde, doğanın ve geometrinin büyüsünü bir araya getirmek için analog ve dijital öğeleri birleştiriyor. Genelde doğal formlara ritmik, dalga benzeri desenler uyguluyor. Bunlar izleyici üzerinde sakinleştirici bir etki yaratan meditatif desenler.

Sanatçının aşağıdaki çalışması, Aralık ayında Instagram tarafından da öne çıkarılmıştı.

Sanatçıya göre ağaçların üzerine ince bir ışık katmanı eklemek fiziksel olarak hiçbir şeyi değiştirmese de her şeyi dönüştürüyor. Bir an için gerçekliğin genişletilmiş bir versiyonunu görüyoruz; belirgin grafik çizgiler, doğanın daha organik olan şekilleriyle hoş bir tezat oluşturuyor. Frank amacının günlük hayata biraz sihir ve güzellik katmak, doğa ve onunla bağımız için farkındalık yaratmak olduğunu belirtiyor.

Sanatçı son paylaştığı su küresi çalışmasında yine geometrik yaklaşımına bağlı kalsa da bu defa desen kullanımının dışına çıkmış.

Görsel: Instagram