Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağaçlardaki Portreler

Ağaçlardaki Portreler

Philippe Echaroux, Central Park’ta ağaçlara projeksiyonla yansıttığı portrelerle insan ve doğa ilişkisine dikkat çekiyor.

Ağaçlar üzerine projeksiyonla yansıtılan sokak sanatı çalışmaları büyüleyici sonuçlar ortaya koyabiliyor. Maizz Visual, yok olan hayvan türlerine dikkat çekmek için geçtiğimiz yıl Marvin Festivali’nde ağaçların üzerine hareketli hayvan portreleri yansıttığı nefis bir işe imza atmıştı. Sokak sanatçısı Philippe Echaroux da New York’ta Central Park’ta insan portreleri yansıtarak insan ve doğa ilişkisine dikkat çekti.

Philippe Echaroux, projeksiyonla gerçekleştirdiği portre çalışmalarının ilk bölümünü geçtiğimiz yıl Street Art 2.0 adlı altında Amazon yağmur ormanlarında gerçekleştirmiş. Bu bölümde sanatçı, bölge sakinlerinin fotoğraflarını çekerek onların yüzlerini ağaçlara yansıtmış. Sokak sanatını ormana taşıdığı bu ilk bölümün ardından projenin ikinci ayağını ise New York’ta insanla doğanın kesiştiği yegane alanlardan biri olan Central Park’ta sergilemiş. Portre olarak da bu defa New York halkının yüzlerini kullanmış.

Bir ağaç, bir insan

Philippe Echaroux, ağaç kesme eylemini bir insanın canını almak gibi görüyor. Street Art 2.0 ile görselleştirmeye çalıştığı şey de bu. Ağaçlar birer insan yüzü kazanıyor ve her biri bir insan hayatını temsil ediyor. Sanatçıya göre, Central Park, doğaya hükmetmeye çalışan insanın mükemmel bir sembolü. Şehrin ortasında belli sınırlarla çevrili bir doğa var. Büyük resme baktığınızda insan mı doğayı, yoksa doğa mı insanı çevreliyor? Sanatçı izleyiciyi bunu sorgulamaya davet ediyor.

Sanatçıyı Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Ağaçların Portreleri Ağaçların Portreleri

Ağaçların Portreleri Ağaçların Portreleri Ağaçların Portreleri Ağaçların Portreleri Ağaçların Portreleri

Philippe Echaroux’un geçtiğimiz Amazon ormanlarındaki  ağaçlara yansıttığı portreler:

Görsel: krop.com