Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bukalemunlar Aşkına: Darrel

Bukalemunlar Aşkına: Darrel

İnternet galasını yeni yapmış 35 ödüllü, 140 yerde gösterilmiş Darrel, beğendiği kişinin karşısında bocalayan bir bukalemunun animasyonu.

Karşınıza ansızın beğendiğiniz kişi çıktığında kamufle olmak istediğiniz zamanlar olabilir. Bir an için arkadaki fonla aynı olmak ve fark edilmemek istersiniz. Çünkü ne yapacağınızı bilemez ve saçmalayabilirsiniz. Herkes yaşar bu durumu. Ama ya bukalemun olsaydık? O zaman işler daha doğalında ilerleyebilirdi belki? Ya da aşk ve beğeni her canlıda biraz panik yarattığından işler daha da karmaşık olabilirdi. Ben bukalemun değilim bilemem onların aşkını ama Darrel animasyonunu izleyince biraz fikir sahibi olabilirim.

Sinek Hediye Etmek Yeterli mi?

Darrel 2016 yapımı ancak internete yeni düşmüş 35 ödül almış, 140 yerde gösterilmiş ödüllü şahane tatlı bir animasyon. Ana karakterimizin adı Darrel ve sanıyorum beyaz yaka. Kıyafetinden ve sabah metro beklemesinden öğrenci olmadığını anlayabiliyorum. Darrel normal bir sabah geçirirken, bir bukalemunun sinek atıştırdığı normal sabahını yaşarken, bir anda metroda güzel dişi bir bukalemunla karşılaşıyor. Ve güzel kadının da onu fark etmesiyle bir anda beti benzi atıyor.

Neredeyse 4 dakika olan animasyonda Darrel’in hoş bir kadınla karşılasınca yaşadığı bocalamaları izlememiz çok tatlı. Darrel da şahsen ben kendi paniklerimi gördüm ve bu yüzden daha da eğlendim. İspanya’da hayata geçirilen animasyonun 4 kişilik çekirdek bir ekibi var. Modelleme, animasyon, render ve kurgu da Blender programını kullanan ekip, birleştirmesini ise Natron’da yapmış. 2 yönetmene sahip animasyonda dört genç ve eğlenceli kişiden oluşan ekip kişi başına düşen fazla iş yükleriyle bu animasyonu hayata geçirmişler. Ama değmiş. gerçekten eğlenceli ve hepimizin bir sabah yaşayabileceği bir anı sahneliyor.

Görsel: Vimeo, Darrel