Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lima’yı Süsleyen Işık Kırılmaları ve Prizmatik Sokak Sanatları

Lima’yı Süsleyen Işık Kırılmaları ve Prizmatik Sokak Sanatları

Görsel sanatçı ve sanat yönetmeni Xomatok, Lima'daki murallarla bizi rengarenk ışık kırılmalarının olduğu sokaklara çağırıyor.

Murallar sokakların kimliğini daha belirgin yapıyor. Bir nevi içinde gezinilen bir tarih aslında. Belki şu an tarihe gömülecek kadar eski değiller ama gelecekte kalanlarının yanından geçerken bizi zamanda yolculuğa çıkartacaklar. Görsel sanatçı ve sanat yönetmeni Xomatok da bizi rengarenk ışık kırılmalarının olduğu sokaklara çağırıyor.

Tam Spektrumlu Kırılgan Şehirler

Peru’da olan Lima şehrinin sokakları bu aralar çok renkli. Limalı sanatçı Xomatok sokakları bir süredir renklere boğuyor. Ama rastgele şekilde bir renk kullanımına sahip değil sanatçı. Sanki graffiti şişelerinin püskürtücü kısma bir kristal yerleşmiş ve boya değil ışık kullanıyor sanatçı ham madde olarak. O kadar güzel renk geçişleri hazırlıyor ki hayran kalmamak elde değil. Sanatçı, Lima’da birçok duvarları, bina cephelerini ve rastgele kaya yığınlarını tam spektrumlu renk geçişleriyle donatıyor.

Xomatok 2007 yılından beri sokak ve şehir sanatlarıyla ilgileniyor. Renk müdahaleleri ve görsel dil üzerindeki etkileri araştıran sanatçı, bu teorik bilgiyi çağdaş estetik içerisinde pratiğe döküyor. Çalışmaları rengin ortaya çıkışı ve insan deneyimleriyle olan ilişkisini vurgulayor. Mekanın tasarımı ve değiştirilmesini de veri olarak eserlerinde kullanıyor. Xomatok için sokaklar bir gözlem yuvası adeta. Sanat ve seyirciler arasında diyalog yaratması için özgürlük duygusunu eserlerinde vurgulamayı amaçlıyor. Şimdiye kadar Xomatok Adidas ve Motorola gibi büyük markalarla işbirliği yaptı.

Sanatçının işlerini Behance, Instagram, Global Street Art ve Flickr’dan takip edebilirsiniz.

????????? ✨✨?✨✨

A post shared by Xomatok (@xomatok) on

 

Görsel: Instagram