Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çakıl Taşının Onun Kadar Minik Öyküsü

Bir Çakıl Taşının Onun Kadar Minik Öyküsü

Mr. Pebbly Rock biraz umarsız ve tepede olmak isteyen, sakinlik arayan bir taş ve "The Great Tale of Mr. Pebbly Rock" da onun eğlenceli minik hikayesi.

Herkes için ilk ürettiği eser önemlidir. Bir sinemacı için ilk kısa filmi, bir fotoğrafçı için ilk “o” karesi, bir animasyoncu için de ilk animasyon kısası. Hollandalı animasyoncu Marco van der Vlag için de ilk kısa film girişimi The Great Tale of Mr. Pebbly Rock önemli. 2 dakikadan kısa olan bu animasyon bizleri çakıl taşlarının dünyasına çağırıyor.

Küçük Bir Çakıl Tanesi Olma Hikayesi

Düşünün, evrende bir çakılsınız. Ve üst üste konuyorsunuz. Dengede durmanız nasıl gerçekleşiyor. Bazı taşlar acaba biz koyduğumuzda düşüyor mu yoksa diğer çakıllar onu istemiyor diye üzerinden atıyor? Marco’nun kısa mı kısa hikayesi bizim bu dengede durmaya çabalayan çakılların hikayesini izlememizi sağlıyor. Hatta biraz bencil olan Mr. Pebbly Rock da esas karakterimiz. Mr. Pebbly Rock biraz umarsız ve tepede olmak isteyen, sakinlik arayan bir taş. Kendine güzel dinleneceği bir yer bulduğunu düşünürken bir anda altında bir sürü çakıl taşının olduğunu öğreniyor ve macerası başlıyor.

Marco projeye başlarken ilk kısa filmim diye başlamış fakat sonrasında bu animasyonun bir kısa film içinde kısa olduğunu düşünüp buna kısa filmimsi demeye karar vermiş. Aslında sanatçının burda kendine kanıtlamak istediği bir hikayeyi düzgün ve akıcı bir şekilde anlatıp anlatamadığıymış. Evet, kısacık bir film ama derdini anlatıyor. Devamlılığı, animasyonun anlatımı, kareler, hareketler gayet yerinde ve tatlı. Sanatçı özellikle karakterlerin yüzlerinin duygu durum değişimine önem göstermiş ki karakterlerin ifadeleri bazen Sean Charmatz’ın çizgisel dünyalarını da hatırlatıyor.

Sanatçı animasyon kısasının nasıl yapıldığını da Behance’inde adım adım anlatıyor. Hangi programları kullandı, çizimler ve hikaye geliştirme nasıl oldu merak ediyorsanız incelemenizi tavsiye ederim.

Görsel: Vimeo, Behance