Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aposto! ile Yeni Medya Deneyimi

Aposto! ile Yeni Medya Deneyimi

Aposto!, pek çok alanda içerik üreten 50’den fazla yayıncısıyla entelektüel içerik üreticilerinin sürdürülebilir bir düzende üretmeye devam etmesini sağlıyor.

Aposto!, tematik yayınlarıyla da ön plana çıkan yeni nesil bir medya platformu. Küresel ve yerel kaynaklardan derlemeler içeren girişim; günlük, haftalık, aylık e-bültenleri ile çeşitli başlıklar altında haberler derliyor ve okurlarına özgün bir medya deneyimi sunuyor. “Gürültüden uzaklaş” mottosuyla yalın ve farklı görüşleri, kısa, öze ve kaostan uzak bir perspektifte bir araya getiriyor.

Aposto! bağımsız içerik üreticileriyle birlikte büyüyor

Şu anda 5 milyonun üzerinde e-posta atan platform 50’den fazla yayıncısıyla hizmet veriyor. Geçtiğimiz kasım ayında birinci yılını dolduran Aposto!, 2020’nin Aralık ayında kapısını bağımsız içerik üreticilerine de açtı. Kuruluşundan itibaren teknolojisini bağımsız içerik üreticilerine açmayı hedefleyen platform bünyesine kattığı bağımsız içerik üreticileriyle entelektüel üretimin sürdürülebilir destekçilerinden biri olmayı hedefliyor.

Elliden fazla yayıncı şu ana kadar platformun ürettiği bültenler dışında 100 farklı e-bülten göndermiş durumda. Teknolojiden spora, iş dünyadan kültür ve sanata kadar uzanan kategorilerde bültenler gönderen yayıncıların dışında ilerleyen dönemlerde de ilk bültenlerini atacak kullanıcılar bulunuyor.

Aposto!’da bülten üretmek isteyenler başvurda bulunabilir

“Yeni medya, yeni yayıncılar” sloganı ile belirli bir dikeyde periyodik olarak bülten üretmek isteyenlerin başvuruları alınmaya devam ediyor. Yayıncı adayları, bu bağlantıda yer alan başvuru formunu doldurarak Aposto!’da yayımlamayı planladığı e-bültenle ilgili soruları cevaplıyor. Ön elemeden geçen başvuruların ardından yazar platformda yayımlanacakmış gibi bir e-bülten oluşturuyor. Aposto! ekibi bu taslak üzerinden yayıncıyı değerlendiriyor ve son kararı veriyor.

Aposto!, yayıncılığın dijitale aktarım sürecini destekleyen kapsayıcı üretim ağıyla yeni medya modelinde özgün ve sürdürülebilir bir gelir modeli oluşturmayı hedefliyor. Platformu farklı üreticilere açarak da hem içeriklerinde çeşitlilik sağlıyor hem de daha kapsayıcı bir medya deneyimi sunuyor.

Görsel: Aposto!