Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları için Neler Yapılabilir?

Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları için Neler Yapılabilir?

ATÖLYE, Neol ve Aposto iş birliğiyle gerçekleştirilen "Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları" çalıştayı sonrası; deprem bölgesi için çözüme yönelik yol haritaları ve açık kaynaklar paylaşıldı.

Afetin ardından, afetten etkilenenleri insani yaşam şartlarına kavuşturmak en önemli meselelerden biri. Haftalar sonrasında bile deprem bölgesinde bu koşullarının sağlanmasında sorunlar yaşanıyor olması, ülkemizde bu konuda alınması gereken çok uzun bir yol olduğunu ortaya koydu. Afet sonrası için proje üretmek isteyenlerin faydalanabilmesi adına afetlerle ilgili projelere ilham verebilecek işleri derlemiştik. ATÖLYE’de gerçekleşen Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları çalıştayı da afet sonrası için değerli bir bilgi kaynaklarının bir araya gelmesini sağladı.

Hedef, depremden etkilenen bölgelerin orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır ve tüm canlılara saygılı bir şekilde karşılamak

Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları çalıştayı 25-26 Şubat tarihlerinde ATÖLYE ’de, ATÖLYE, Neol ve Aposto partnerliğinde, gerçekleşti. Çalıştayın ortaya çıkış noktası; depremin büyük yıkımlara sebep olduğu Kahramanmaraş ve Hatay’da yapılan gözlemler, depremzedelerle yapılan görüşmeler ve bölgede filizlenen bağımsız inisiyatiflerin paylaşımları olmuş. Çalıştaya 65’ten fazla kurumdan 100’den fazla katılımcı katılmış. Çalıştayı takiben, depremden etkilenen bölgelerin orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır ve tüm canlılara saygılı bir şekilde karşılayacak çözümler üretmek ve somut adımlar içeren yol haritaları ve açık kaynaklar çıkarılmış.

Çalıştay sonrası ortaya çıkan bilgi kaynaklarına baktığınızda yaşayıp gelişmeye devam eden çok kapsamlı verilerle karşılaşıyorsunuz. İnsanların katkıda bulunmaya devam edebildiği bir kaynak bu. Ben genel hatlarıyla onu büyümekte olan bir ağaca benzettim. Temel başlıklar şöyle sıralanıyor:

Açık Kaynak Kütüphane – Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları
Ortak Tasarım Çalıştayı Haritası – Afet Sonrası Ortak Yaşam ve Topluluk Alanları
Çalıştay İllüstrasyonları
Deprem Bilgi

Çalıştayla başlatılan dayanışma ağına katılım devam ediyor. Katılmak için bu formu doldurabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE


Bigumigu Yazarı
| GENEL