Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Afet Sonrası Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık

Afet Sonrası Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık

Online sağlık platformu Doktor Takvimi, deprem felaketlerinden etkilenenler için ücretsiz psikolojik destek sunan 'Yalnız Değilsin' adlı bir proje başlattığını duyurdu.

6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketlerinin ardından bir yandan halen tedarik edilemeyen çadır, hijyen pedi gibi yiyecek ve su kadar acil olan ihtiyaçları konuşuyoruz. Diğer yanda ise fiziksel olarak 11 ili ancak psikolojik olarak tüm ülkeyi etkileyen felaketin duygusal izlerini nasıl iyileştireceğimize dair bir arayış içerisindeyiz. Online sağlık platformu Doktor Takvimi, bu anlamda depremzedelere ücretsiz psikolojik destek sağlamak amacıyla ‘Yalnız Değilsin‘ projesini başlattığını duyurdu.

Yalnız Değilsin projesi kapsamında Doktor Takvimi’nin sisteminde halihazırda profili olan uzmanlar, bir form aracılığıyla proje için gönüllü olabilir; kaydı olmayan uzmanlar ise ücretsiz olarak platformda profil oluşturarak depremzedelere psikolojik destek sağlamak için projede görev alabilirler. Depremden etkilenen kişiler, gönüllü danışmanlar arasından seçtikleri uzmanlara ücretsiz olarak ulaşabilecekler.

Hastalar, hasta yakınları ve sağlık araştırması yapan kullanıcılar ile sağlık profesyonellerini bir araya getiren bir platform olan Doktor Takvimi’nde, doktorların mesleki bilgilerinin yanında konuştukları dil, online ya da yüz yüze görüşme seçenekleri, telefon numaraları ve mail adresleri yer alıyor. Görüşmeler uzmanların ve danışanların belirlediği yöntemle gerçekleşiyor.

Platforma kayıtlı olmayan uzmanlar bu bağlantıda yer alan formu doldurarak Yalnız Değilsin projesi ile depremzedelere destek olabilirler. Doktor Takvimi’nde profili bulunanlar ise bu bağlantıdaki form ile proje için gönüllü olduklarını platforma iletebilirler.

Türkiye Psikiyatri Derneği de, deprem felaketlerinin ilk günlerinde bir psikolojik ilk yardım rehberi paylaşarak afet mağdurlarını psikolojik açıdan desteklemek için yapılması ve yapılmaması gerekenleri açıklamıştı. Türkiye Psikiyatri Derneği’nin psikolojik ilk yardım rehberini de buradan inceleyebilirsiniz.

Görseller: Doktor Takvimi, Instagram