Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Afet Haritası ve Gönüllülük Projesi

Afet Haritası ve Gönüllülük Projesi

Afet sonrası yardım ve kurtarma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için yoğun veri akışını bir araya toplamayı amaçlayan projelerden biri de afetharitasi.org ve gönülllülük hareketi.

10 ilimizi ve toplamda 13 milyon kişiyi etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından çok sayıda insan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Twitter başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından, ekşi sözlük gibi forumlardan sık sık çağrılar yapılıyor, enkaz altında kaldığı tahmin edilen vatandaşların bilgileri paylaşılıyor. Yardım ve kurtarma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için bu yoğun veri akışını bir araya toplamayı amaçlayan projelerden biri afetharitasi.org.

İhtiyaç Haritası tarafından oluşturulan Afet Haritası projesinin web sitesi üzerinden 2023 Deprem Haritası Formu ile kendiniz ya da yakınlarınız için yardım talebi oluşturabilirsiniz. Ayrıca afet bölgesindeki yardım çalışmaları için gönüllü olmak isteyenler afetharitasi.org adresinde bulunan “Afet Gönüllüsü Ol” formunu doldurabilirler.

Deprem yardımı yapılabilecek kurum ve kampanyaların bilgilerine bu haberimizden, Deprem gibi afetlerde acil yardım taleplerinin iletilebileceği, iletişimi kolaylaştıran ve hayat kurtarabilen dijital uygulamalara ise bu haberimizden göz atabilirsiniz. Bunların yanı sıra Emine Tülin Erinç, Hatay’da göçük altında yardım bekleyen insanların bulunduğu binaları gösteren yüksek teyitli bir haritayı duyurdu. Yüzlerce yazılımcının katkılarıyla başlatılan açık kaynak deprem yardım projesi isimli çalışmada sahadan gelen verileri derlemeyi amaçlayan bir başka çalışma.

Görseller: Afetharitasi.org