Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deprem Yardım Platformları: Deprem.io, Depremyardim.com

Deprem Yardım Platformları: Deprem.io, Depremyardim.com

Yüzlerce yerli geliştiricinin desteğiyle oluşturulan deprem.io ve depremyardim.com platformlarıyla yardım taleplerinin sağlıklı bir şekilde toplanması amaçlanıyor.

Bir Discord hesabında bir araya gelen 15 bin yazılım geliştiricinin desteğiyle afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım sürecinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için deprem.io ve depremyardim.com adlı iki farklı ortak platform oluşturuldu. Yazılım şirketi Datapad’in kurucu mühendisi ve CTO’su Eser Öztavaf ve Furkan Kılıç öncülüğünde devam eden geliştirme projelerine Google da destek veriyor.

Google adına konuşan Google Developers ve Google Start-ups Türkiye ve Orta Asya Başkanı Barış Yesugey Bigumigu’ya yaptığı açıklamada, “Deprem.io, Google Maps alt yapısını kullanıyor ve sitenin trafiği çok yoğun. Gönüllü geliştiricilerin altyapı maliyetlerini karşılaması çok zor, bu nedenle 100 bin dolar değerinde Google Cloud kredisi tanımladım.” dedi.

Yardım taleplerinin konsolide edilmesini, veri toplanmasını ve paylaşımını kolaylaştırmayı amaçlayan bu platformlara kısaca göz atmak gerekirse;

Deprem.io


Depremzedelerin yardım alabileceği ve onlara yardım etmek isteyenlerin kullanabileceği ortak bir platform olan Deprem.io’da ısınma ve gıda ihtiyaç listelerine ulaşabilir veya kendiniz ya da yakınlarınız için yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Depremyardim.com

Depremyardim.com web sitesi üzerinden yardım talepleriniz için kayıt oluşturabilirsiniz. Kayıtlı yardım talepleri AFAD’a ulaştırılıyor.

Deprem yardımı yapılabilecek kurum ve kampanyaların bilgilerine bu haberimizden, Deprem gibi afetlerde acil yardım taleplerinin iletilebileceği, iletişimi kolaylaştıran ve hayat kurtarabilen dijital uygulamalara ise bu haberimizden göz atabilirsiniz. Bunların yanı sıra Emine Tülin Erinç, Hatay’da göçük altında yardım bekleyen insanların bulunduğu binaları gösteren yüksek teyitli bir haritayı duyurdu. Yüzlerce yazılımcının katkılarıyla başlatılan açık kaynak deprem yardım projesi isimli çalışmada sahadan gelen verileri derlemeyi amaçlayan bir başka çalışma.

Görseller: deprem.io