Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Panik Olma Yalnız Değilsin

Panik Olma Yalnız Değilsin

Nottingham Üniversitesi, Aardman Animations ile birlikte gençlerin ruh sağlığına odaklanan bir kampanya gerçekleştiriyor.

Pandemi hemen hemen herkesin ruh sağlığında derin bir etki bıraktı ve bırakmaya devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre 2017 yılında her dokuz çocuktan birinde ruhsal problemlerle karşılaşılırken 2020 yılında altı çocuktan birinde sağlık sorunları görülüyor. Office for National Statistics tarafından açıklanan verilere göre ise 2020 sonbahar döneminden bu zamana kadar üniversite öğrencilerinin yüzde 57’sinin ruh sağlığında ve mutluluğunda gözle görülür bir fark saptanıyor.

Gençlere ulaşmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek

İnsanların; yalnızlık, anksiyete bozukluğu, depresyon gibi herkesi etkileyebilecek psikolojik sorunlarla mücadele ederken yalnız olmadığını hatırlatmak isteyen Nottingham Üniversitesi, bağımsız Aardman Animations stüdyosu ile güçlerini birleştirerek bir kampanyayı hayata geçiriyor.

lk/Leeds tarafından yaratılan What’s Up With Everyone? isimli kampanya, özellikle gençlerin zihinsel sağlıklarını olumsuz etkileyebilecek konulara veya durumlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Loughborough Üniversitesi Sanat ve Beşeri Bilimler Araştırma Konseyi’nin (AHRC) de dahil olduğu proje, ruh sağlığı okuryazarlığını artırmayı amaçlayan bir dizi animasyon içeriyor. 17 ila 24 yaş arasını hedefleyen kısa animasyonlar gençlere ulaşmak için kullanılıyor.

Her karakter farklı bir sorunla yüzleşiyor

Kampanyayı destekleyen internet sitesinde her biri farklı sorunla mücadele eden animasyon karakterler bulunuyor. Yalnızlık, mükemmeliyetçilik, rekabetçilik, özerklik (bağımsızlık olarak özerklik) ve sosyal medya gibi gençleri olumsuz etkileyen en yaygın beş sorun işleniyor. Her karakter farklı problemleri ve sonuçlarını yansıtıyor. Filmler kampanyayı destekleyen internet sitesine yönlendirerek sona eriyor.

Gençlerin ilişki kurabileceği, samimi ve içten animasyon karakterleri izleyene “bu hissi biliyorum” diyebileceği durumlar yaşatıyor. Bu sayede gençlerin kendilerini tanıması, nasıl hissettiklerini rahat bir şekilde kavraması ve konu hakkında düşünmeleri hedefleniyor. Nottingham Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden projenin baş araştırmacısı profesör Paul Crawford bu kısa animasyonların ve internet sitesinin sorunları tespit etmede ve çözmede önemli bir kaynak olacağını söylüyor.

Künye

Müşteri: NottinghamUniversity, Loughborough University, London School of Economics and Politics
Ajans: lk/Leeds
Prodüksiyon Şirketi: Aardman Animations

Görsel: YouTube, Instagram