Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Ürünlerinden Üretilen El Yapımı Gitar

IKEA Ürünlerinden Üretilen El Yapımı Gitar

Daha önce okyanus plastikleri, Lego ve patates kızartmasından üretilen tasarımların ardından Belçikalı amatör bir marangoz, IKEA ürünlerini kullanarak el yapımı gitar tasarladı.

Tchiks guitars adlı Youtube kanalında çeşitli malzemelerden el yapımı gitarlar üreten Belçikalı bir amatör marangoz, IKEA ürünlerini Vecnå adlı bir gitar üretti. Beyaz gövdesi, ahşap düğmeleri ve gövdesinin içindeki altıgen dolguyu ortaya çıkaran kesimi ile minimalist bir tasarıma sahip olan Vecnå, bir dizi IKEA ürününün parçalarından meydana geldi. Gövdesinde LACK rafından kaplamalar ve iç dolgular kullanılırken, kenarlarında HENRIKSDAL sandalyesinden ahşap parçalar yer alıyor. STUVA bebek beşiği, LILANGEN kapı kolu, APTILIG doğrama tahtası gitarın yapımında kullanılan IKEA ürünlerinden bazıları.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@tchiksguitars’in paylaştığı bir gönderi

Pandemi sırasında ahşap kitap rafından ürettiği elektro gitar videosu, viral olarak 4 milyonun üzerinde görüntüleme alan Belçikalı marangoz, o zamandan bu yana kıvrımlı kenarlara sahip bir gitar tasarlayabilmenin yollarını aradığını belirtiyor. Çözümü IKEA ürünlerinde bulan marangoz, son dönemde internette adeta bir yarış haline gelen DIY (Do-It-Yourself) gitar tasarımlarına bir yenisini daha ekliyor. Okyanusta bulunan plastiklerden, Lego’dan veya patates kızartmasından üretilen DIY gitarlarının yanında yerini alan IKEA gitarının yapım sürecini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Görseller: Instagram, Youtube