Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın İlk Evde Egzersiz Koleksiyonu DAJLIEN 2024’te Geliyor 

IKEA’nın İlk Evde Egzersiz Koleksiyonu DAJLIEN 2024’te Geliyor 

IKEA, spor salonunda rahat edemeyenlere evde egzersiz için motive edici çözümler sunduğu DAJLIEN koleksiyonunu 2024'te piyasaya sürecek.

Ocak 2024’te sınırlı sayıda piyasaya sürülecek olan DAJLIEN adlı evde antrenman ekipmanı; egzersiz yapmayı, rahatlamayı ve stresi azaltmayı sağlayan ürünlerinden oluşuyor. Kullanıcının evinde saklamasını kolaylaştıran tasarımlara sahip pastel tonlardaki koleksiyonda 19 adet çok yönlü, taşınabilir ve kompakt ürün yer alıyor. Hatta koleksiyonda saklama alanı işlevi de gören sağlam bir ahşap bank var. Tasarımında, eski spor salonu ekipmanlarından ilham almış.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

IKEA (@ikea)’in paylaştığı bir gönderi


Sandığa benzeyen bu bank egzersiz yaparken çeşitli hareketler için kullanılabiliyor. Kullanıcı antrenmanı bittiğinde kapağını kaldırarak fitness aletlerini içinde saklayabiliyor. Altında bankla birlikte gelen kaymaz bir paspas bulunuyor. Bu sayede ahşap mobilya, salonunuzun ortaında durabilecek bir sehpa işlevi de görebiliyor. IKEA, Art Basel Miami’deki standında insanların ürünleri yakından görebilmesi için bu koleksiyonu sergilemişti.

DAJLIEN, egzersiz ekipmanlarının yanı sıra egzersiz sonrası dinlenme ve rahatlama için de çözümler içeriyor

DAJLIEN kaymaz egzersiz minderleri, bambu basamaklı step tahtası ve halka şeklinde dambıllardan oluşan geniş bir yelpazede evde antrenman ürünleri içeriyor. Bunlar yalnızca kolayca kullanılmak ve saklanmak için değil aynı zamanda kolayca ve her yere götürülmek üzere tasarlanmış.

IKEA’nın odaklandığı tek odak noktası egzersiz ve fitness ekipmanları da değil. Haberin girişinde de söylediğim gibi DAJLIEN koleksiyonu, aynı zamanda kullanıcılar için dinlenme ve stres giderme ürünlerini içeriyor. Bu bol miktardaki öğeler, kullanıcıların egzersiz sırasında ve sonrasında biraz nefes almasına yardımcı olmayı amaçlıyor. IKEA; hepsi pastel tonlarda olan hava temizleyicinin, yoga kemerlerinin, dizliklerin, masaj topunun ve taşınabilir ve su geçirmez Bluetooth hoparlörün, kullanıcı egzersiz rutinlerini gerçekleştirirken meditatif ve rahatlatıcı bir ortam yaratmalarını sağlayabileceğini umuyor. Antrenman sonrası sağlıklı yaşam için terlikler ve pançolar da dahil olmak üzere giyilebilir parçalar da koleksiyonun parçası.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

IKEA (@ikea)’in paylaştığı bir gönderi

IKEA İsveç tasarımcısı Sarah Fager, herkesin spor salonuna giderken kendini güvende veya rahat hissetmeyebileceğine; egzersiz evde yapılsa bile bazı kullanıcıların sınırlı zamanla ve alanla uğraşmak zorunda kalabileceğine dikkat çekmiş. “DAJLIEN, bu sınırlamaları ele alan ve insanların egzersiz için uygun ve motive edici bir ortam yaratmasına yardımcı olan akıllı çözümler bulma arzusundan doğdu.” şeklinde bir açıklama yapmış.

Yine İsveç IKEA’da tasarımcılarından Akanksha Deo, koleksiyonla ilgili şu açıklamaları yapmış. “DAJLIEN tamamen hareketi desteklemek ve insanların evde daha aktif yaşamlar yaşamasına yardımcı olmakla ilgili. Ev ile aktif yaşam arasındaki boşluğu doldurmaya yardımcı olan, antrenmanın birçok şekil ve biçimde olabileceğini ve basit bir antrenman yapmak için çok fazla alana ihtiyacınız olmadığını kabul eden bir koleksiyon tasarladık.”.

IKEA, DAJLIEN koleksiyonunu altı ay süreyle veya Ocak 2024 sürümünden sonra stokların tükenmesine kadar piyasada tutacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

IKEA (@ikea)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: IKEA