Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lululemon Evde Spor Yapmayı Sağlayan Girişim Mirror’ı Satın Alıyor

Lululemon Evde Spor Yapmayı Sağlayan Girişim Mirror’ı Satın Alıyor

Spor giyim markası olan Lululemon, evde spor yapmaya imkan tanıyan akıllı aynalar sunan Mirror isimli girişimi 500 milyon dolara satın alacağını açıkladı.

COVID-19 pandemisindeki karantina sürecinde herkes bir süre de olsa evinde spor yapma girişiminde bulundu. Spor salonlarının kapanması, kapalı ortamlarda virüsün yayılma hızı gibi nedenlerle egzersiz yapmak isteyenler ev içi çözümler üzerine yoğunlaşıyor. Evde egzersiz girişimlerinin tavan yaptığı bu süreçte Kanada merkezli spor giyim markası Lululemon, evde ayna karşısında spor yapmaya imkan tanıyan Mirror isimli girişim satın alacağını duyurdu. Şirket, girişimi satın olmak için 500 milyon doları gözden çıkardığını açıkladı.

Mirror ayna karşısında yapılabilecek spor programları ve özel dersler sunuyor

Modaya uygun spor giyim kıyafetleri sunan marka, Mirror yatırımı ile sektörün donanım kısmına da giriş yapıyor. Kullanıcının evde ayna karşısında egzersiz yapmasına imkan tanıyan Mirror, kamera ve hoparlör desteği ile birlikte 1,495 dolarlık bir fiyatla satılıyor. Kullanıcıların anlık olarak ayna karşısında yoga veya fitness derslerine katılmasını, kişisel bilgilerinin ve performanslarının da bu sırada ekranda görmesini sağlıyor. Kullanıcılara aynı zamanda ek ücret karşılığında abonelik hizmeti de sunuyor. New York merkezli girişim geçtiğimiz ekim ayında 34 milyar dolarlık bir yatırım alırken Lululemon da Mirror’ı fonlayanlar arasında yer alıyordu.

Lululemon çevrimiçi satışlara ve kişiselleştirilmiş hizmetlere yöneliyor

Lululemon, Mirror’ı gelirlerini artırmanın bir yolu olarak görüyor. Yaptığı bu yatırımın geri dönüşünün böyle bir dönmede oldukça hızlı olacağını düşünüyor. Lululemon CEO’su Calvin McDonald, tüketicilerin salgın ile birlikte mağazalara ve spor salonlarına gitmeyi bıraktığını söylerken alışverişlerde çevrimiçi yoğunluğun arttığını ifade etti. Markanın çevrimiçi satışları yüzde 70 arttı. CEO aynı zamanda egzersizler için kişiselleştirişmiş hizmetlerin ön plana çıktığını vurguladı.

Lululemon teknolojinin nasıl gelişeceği konusunda detaylı bir bilgi vermiyor. Ancak Mirror CEO’su Brynn Putnam bağımsız bir şirket olarak çalışmaya devam edeceklerini söylüyor. Marka ürünlerini pazarlamak için farklı yollar deneyecek. Örneğin aynadaki eğitmenler Lululemon ürünlerini giyecek. Satın alma işleminin önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Görsel: Vimeo, Twitter