Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Baharı Bekleyen Devin Yalnızlığı

Baharı Bekleyen Devin Yalnızlığı

Oscar Wilde'ın Bencil Dev öyküsünden alıntılar yapan Lululemon, fiziksel ve ruhsal sağlığın kesiştiği noktadaki “iyi hissetme" duygusuna odaklanıyor.

Spor giyim markası Lululemon, geçtiğimiz yıl evde ayna karşısında spor yapmaya imkan tanıyan Mirror isimli girişimi satın almış ve pandemi dönemi bireysel olarak spor yapmak isteyenlere alternatif bir seçenek sunmuştu. Daha çok kadın yoga kıyafetleriyle bilinen marka, erkek giyim alanındaki pazarını genişletmek ve modern yaşamdaki insanın ruh sağlığına odaklanmak için “Being Well is a Journey” isimli sıra dışı bir reklam filmine imza atıyor. Bu filmiyle fiziksel sağlık bir tarafa ruhsal sağlığın bireyin kendini tamamlaması için ne denli önemli olduğuna vurgu yapıyor.

Droga5 NY tarafından yaratılan ve Love Song prodüksiyon şirketi aracılığıyla Daniel Wolfe tarafından yönetilen reklam filmi markanın Feel kampanyasının bir parçası olarak sunuluyor. Lululemon’un bugüne kadarki en büyük küresel reklam kampanyası olma özelliği taşıyan iş, “kendini ne kadar iyi hissedersen o kadar iyi performans gösterirsin” fikrine dayanıyor. Pandeminin ilk dönemlerinde göze çarpan yalnızlık ve bunalmışlık hissiyatı, sürekli tek başına spor yapma, iyi hissetme ya da hissedememe durumu monoton filmin içine yediriliyor.

Lululemon, iyi olmanın ne anlama değildiğini yeniden tanımlıyor

İki dakikalık reklam filmi, günlük iş yükü ve spor gibi diğer aktiviteleri otopilottaymışçasına yapan bir adamın monotonlaşan hayatına odaklanıyor. Filmde Oscar Wilde’ın Bencil Dev (The Selfish Giant) öyküsünden alıntılar yer alıyor. Öyküdeki bencil dev, bahçesine giren çocukları kovarak uzun süre boyunca bahara ve kuşların cıvıltısına hasret kalıyor. İçine kapanık dev, bahçesine dev bir duvar ördüğü için sadece kendi bölgesine bir türlü bahar gelmiyor. Ağaçlar çiçek açmıyor ve kuşlar şarkı söylemiyor.

Ne zaman ki çocuklar bahçeye yeniden dönüyor ve kuşların cıvıltısını geri getiriyor işte o vakit dev bencilce hareket ettiğini anlıyor. Filmde de monoton hayatında kapana kısılmış olan adam bir sabah camına vuran sinek kuşunun sesiyle uyanıyor. Baharın gelişi ve kendini daha iyi hissetmesinin metaforu bu hikaye üzerinden aktarılıyor.

Lululemon bu kampanyasıyla performanstan ziyade ruhsal sağlığa ve duyguya yoğunlaşarak kendini spor ürünler pazarındaki diğer markalardan ayrı tutmaya çalışıyor. Alanında en başarılı sporculardan olan Amerikalı jimnastikçisi Simone Biles’ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan ruh sağlığına odaklanmak için çekildiğini açıklamasının ardından Lululemon da bu kampanya ile aynı noktaya parmak basmış oluyor. Yoğun antrenmanlar, ağır tempo çalışmalar yerine sağlıklı yaşama yönelik daha genel bir bakış sunuyor.

Künye

Müşteri: Lululemon
Ajans: Droga5 NY
Prodüksiyon Şirketi: Love Song
Yönetmen: Daniel Wolfe

Görsel: YouTube