Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton’dan Maskot Vivienne’li Mobil Oyun

Louis Vuitton’dan Maskot Vivienne’li Mobil Oyun

Lüks moda marka Louis Vuitton, kurucusunun 200. doğum gününü çeşitli iş birliklerinin yanında bir mobil oyunla kutluyor.

1821 yılında Fransa’da küçük bir kasabada doğan, maceracı ve girişimci bir ruha sahip Louis Vuitton, henüz daha çocuk yaşlarındayken bir sandık üretim ustasını yanında çırak olarak işe başlıyor. Çıraklık döneminden 1854 yılında Paris’te kendi dükkanını açana kadar zanaatı öğrenme konusunda sürekli çaba sarfediyor. Bu süreçten sonra da yenilikçi ruhunu ve heyecanını hiç kaybetmeden önce Fransa’da ardından küresel ölçekte tanınan bir marka yaratıyor.

O günden bugüne nesiller boyu gelişen, büyüyen ve marka değerini artıran Louis Vuitton markası, girişimci ve yenilikçi ruhlu kurucusunun doğumunun 200. yılını onun mirasına vurgu yaparak çeşitli yaratıcı aktivasyonlarla kutluyor.

Oyun, Louis Vuitton’un geçmişine ışık tutan kısa bilgiler paylaşıyor

Louis Vuitton’un hayatı hakkında kurgusal bir roman, genç girişimcinin hayatını anlatan “Looking for Louis” belgeselin yanı sıra “Louis 200” kapsamında sunulan mobil oyun da lüks markasının kurucusu Louis Vuitton’un başarılı yolculuğuna saygı duruşu niteliğinde.

6 farklı evrende geçen Louis the Game macera oyunundaki şehirler ise Paris, Londra, New York ve Pekin’den esinlenerek tasarlanıyor. Louis Vuitton’un maskotu Vivienne doğum günü partisine ulaşmak için yolculuğa çıkarken bu yolculuk boyunca çeşitli aksiyonlar onu bekliyor. Macerada maskot Vivienne, kurucunun 200. yaşına özel 200 doğum günü mumunu arayışa çıkıyor. Bu arayış sırasında her mum ile birlikte moda evinin kendisiyle ilgili ufak anekdotlar ve hikayeler sunuluyor.

Louis Vuitton hikayesinin izini sürerken NFT bulma şansı

Oyunda seviyeler ilerledikçe yeni dünyaların kapıları açılırken ödüllerle bu eğlencenin seviyesi de artırılıyor. Vivienne, doğum günü partisine ulaşmaya çalışırken dijital sanatçılar tarafından 30 NFT’ye erişme şansı yakalıyor. Bu eserlerin 10 tanesi ise “The First 5000 Days” adlı NFT sanat eseri ile NFT dünyasında rekor bir satışa imza atan Beeple (Mike Winkelmann) tarafından tasarlanıyor. Oyuncular bu büyülü evrende ilerledikçe NFT afişleriyle karşılaşıyor ve bu eserleri edinme şansı yakalıyor.

Bu Louis Vuitton’un oyun sektörü ile kurduğu ilk teması değil. Marka 2019 yılında League of Legends’ın geliştiricisi Riot Games ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda oyun içi özel kapsülleri ve karakterlere özel kostümleri satışa sunmuştu.

Louis the Game, App Store ve Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Görsel: Google Play