Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görünürlüğü ve Hareketlerin Öngörülebilirliğini Artıran Akıllı Bisiklet Kaskı

Görünürlüğü ve Hareketlerin Öngörülebilirliğini Artıran Akıllı Bisiklet Kaskı

Lumos Ultra entegre LED aydınlatma, dönüş sinyalleri ve akıllı özelliklerle bisiklet kaskı standartlarını yükseltiyor.

Bisiklet tutkunlarının en büyük sıkıntısı güvenlik. Bunu olabildiğince çözmek için de tasarımcılar canla başla çalışıyor. Kaza geçiren bir bisikletçinin tasarladığı katlanır kask Flat Folding Helmet, sarsıntı anında ortaya çıkan hava yastıklı kask Hövding ve bisiklet kullanıcılarının beklentileri dinlenerek tasarlanan katlanır kask Closca Fuga kask alanında karşımıza çıkan dikkat çekici örneklerdendi. Lumos Ultra da fark yaratan yeni bir bisiklet kaskı olarak radarımıza takılanlardan.

Lumos Ultra, Kickstarter’da yalnızca 4 dakika içinde fonlandı

Bisiklet sürücülerinin trafikte güvenlik açısından yaşadığı en büyük sorun görünürlüğü sağlayamamak. Çünkü hem sessiz hem de özellikle düşük ışık koşullarında kolaylıkla görünmez olabilen araçlar. Bu noktadan baktığımızda akıllı kask Lumos Ultra’nın sürücüyü korumak için 2 boyutlu bir yaklaşım izlediğini görüyoruz. Sadece başınızı koruyan geleneksel bir kask olarak işlev görmekle kalmıyor, görünürlüğünüzü ve trafikteki hareketlerinizin etrafınızdaki sürücüler tarafından öngörülebilirliğini önemli ölçüde artırıyor.

Lumos Ultra

Lumos Ultra, ön ve arka bisiklet farlarıyla entegre yüksek kaliteli ve aerodinamik bir bisiklet kaskı. Arkanızdaki sürücülerin hamlelerinizi görmelerine ve tepki vermelerine yardımcı olacak göstergelerle donatılmış.

Bisiklet farları çok aşağıda kaldıkları için yeterince görünürlük sağlayamayabiliyor. Üstelik büyük şehirlerde sürekli çalınma riski taşıyorlar. Oysa başınızın üstünde yer alan farlar diğer sürücülerin göz hizasına daha yakın ve daha güçlü görünürlük sağlayabilir. Ayrıca ne tarafa baktığınızın da görülebilmesine imkan verebilir.

Lumos Ultra

Kask üzerindeki parlak ışıklar sadece önünüzü değil her tarafınızı aydınlatarak 360 derece görünürlük sağlıyor. Kaskın arkasındaki düğme, farları açıp kapatmanızı ve ışık modlarını değiştirmenizi sağlar. Göstergeler, gidona tutturulan bir uzaktan kumanda veya hareket tanıma teknolojisini kullanan bir Apple Watch aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Lumos Ultra’nın akıllı telefon uygulaması, kasktaki ışıkların yanıp sönme modellerini daha da özelleştirmek, pil ömrünü kontrol etmek veya sürüşü izlemek için kullanılabiliyor.

Kask üzerinde havalandırmayı optimize eden hava delikleri bulunuyor. Bu delikler kaskın ağırlığının 370 grama kadar düşmesini sağlamış. Kask üç farklı boyutta sunulmuş.

James Dyson Award alan Lumos Ultra, Kickstarter’da da 4 dakika içinde hedeflediği fonu toplamış.

Görsel: Kickstarter