Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stanford Üniversitesi Çömez Öğrencilerine Bisiklet Kaskı Hediye Edecek

Stanford Üniversitesi Çömez Öğrencilerine Bisiklet Kaskı Hediye Edecek

Stanford Üniversitesi'nde çalışan iki ebeveynin inisiyatifiyle Güz 2016'da eğitime başlayacak öğrencilere bisiklet kaskı ücretsiz kask dağıtacak.

Bisiklet yaşamına uyumlu yapısı, kampüs içindeki yaklaşık 13,000 bisiklet ve 19 kilometrelik bisiklet yoluyla League of American Bicyclists (Amerika Bisikletçile Ligi) tarafından Platin Seviye Bisiklet Dostu Üniversite seçilen Stanford, lisans öğrencilerinin farkındalığını artırmak ve bilinçli bisiklet kullanımına sevk etmek için önümüzdeki dönem okula başlayacak öğrencilere 1.800 bisiklet kaskı hediye edecek.

Graduate School of Business kürsüsünde yer alan akademisyen Russell Siegelman ve eşi Beth Siegelman’ın inisiyatifiyle hazırlanan kasklar, öğrencilerdeki kask kullanma algısını değiştirmeyi hedefliyor. Genellikle seyir halinde yemek yiyen, mesajlaşan ve trafik işaretlerini önemsemeyen öğrenciler, gençliğin verdiği hisle kendilerine bir şey olmayacağını düşünüyor. Fakat yapılan en ufak kazada bile kafaya alınan bir darbenin çok büyük sonuçları olabileceğini gözden kaçırmamak gerekiyor.

Okulun çömez öğrencilerine yapılacak bu destek, öğrencilerdeki kask takmanın banal olduğu algısını kırmayı ve yaşanabilecek kazaları önlemek amaçlanıyor. Aynı zamanda bisiklet kullanmayan kişileri de bu sağlıklı yaşama adım atmaları için bir motivasyon değeri de taşıyor.

Görsel: Stanford Ünivesitesi, Junoo Kim, Flickr