Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Knocki’yle Tüm Yüzeyler Akıllı Arabirime Dönüşüyor

Knocki’yle Tüm Yüzeyler Akıllı Arabirime Dönüşüyor

Knocki’yi üzerine yerleştirdiğiniz her zemin, diğer cihazları kontrol edebileceğiniz bir merkeze dönüşüyor.

Knocki’nin Kickstarter kampanyası, tam bir başarı öyküsü… 35.000 dolar toplayıp projeyi hayata geçirmek için kampanya başlatan Knocki, çok kısa bir süre içinde 136.000 dolar, kampanyanın sonlanmasına 24 gün kala ise 730.000 dolar desteğe ulaştı. Teksas merkezli Swan Solutions tarafından geliştirilen cihaz, masa veya mutfak dolabı gibi yüzeylere ya da sehpa gibi eşyaların aşağıda kalan kısımlarına yerleştirildiğinde birbirinden farklı pek çok cihazları kontrol edebilmeyi vadediyor.

Tutturulduğu yüzeyi bir kontrol mekanizması haline getiren Knocki, 10 farklı dokunuş ve vuruş ile evinizde bulunan akıllı ev aletlerine hükmetmenizi sağlıyor. Örneğin, Knocki’yi yerleştirdiğiniz duvara yapacağınız 3 küçük dokunuş, ışıkları yakmanızı, 2 dokunuş ise termostatı çalıştırmanızı sağlıyor.

Yataktan kalkmadan ve gözlerinizi bile açmadan başucunuzda, üstünde Knocki yer alan sehpaya yapacağınız birkaç vuruş ile akıllı kahve makinenizi aktif hale getirip hem 10 dakika daha yatakta kalmanın keyfini çıkarıyor hem de kahvenizi uyandıktan sonra hazır bulabiliyorsunuz ya da evinizin kapısına yerleştirdiğiniz bir Knocki sayesinde kapıda bekleyen bir misafiriniz olduğundan evin uzak bir köşesindeyken akıllı telefonunuza gelen kısa mesajla haberdar olabiliyorsunuz.

Akustik olmayan seslere duyarlı sensör teknolojisine sahip Knocki, rastgele titreşimleri ve sesleri, kendini aktif hale getirmeye yönelik çıkarılan seslerden ayırt ediyor. Knocki; Nest, Philips Hue, Wemo, Samsung Smartthings gibi akıllı ev aletlerinin yanı sıra Spotify ve Gmail gibi mobil uygulamalarla birlikte çalışıyor. Fakat, henüz evinizi yüksek teknoloji ürünü akıllı ev sistemleri ve aletleriyle donatmadıysanız Wi-Fi bağlantılı hoparlörleri ve çalar saatleri kontrol edebildiğini de söyleyelim. Knocki’ye 69 dolar karşılığında ve 2016’nın Aralık ayında sahip olabilirsiniz.

https://www.kickstarter.com/projects/knocki/knocki-make-any-surface-smart/
Görsel: Knocki