Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafanızın Arkasında Gözünüz Varmış Gibi Bir Kask

Kafanızın Arkasında Gözünüz Varmış Gibi Bir Kask

Entegre ön ve arka kameralarıyla Cyclevision EDGE, yol boyunca sizin gözünüzünden HD çekim yaparak güvenliğinizi artıran bir bisiklet kaskı.

Daha önce hayatın hiçbir anını kaçırmamanız için tasarlanmış akıllı gözlükler ve boyun kameraları görmüştük. Bisikletçilere yönelik de pek çok yenilikçi kask haberini yaptık. Ama bu ikisini bir araya getiren bir ürün çok sık karşımıza çıkmıyor.  Dünyanın ilk ön ve arka kameraya sahip bisiklet kaskı olan Cyclevision EDGE, bu anlamda iyi bir örnek.

Kickstarter üzerindeki kampanyasının bitimine bir hafta kalan Cyclevision EDGE, çift kamera içeren ödüllü bir bisiklet kaskı. Bisikletçiler için yine bisikletçiler tarafından üretilmiş. Dolayısıyla bisikletlilerin ihtiyaçlarını doğru anlayan ve bunlara yanıt veren bir ürün. Amacı ise hem güvenlik, hem de bisiklet üzerindeyken yaşamı yakalamanızı, hatta paylaşabilmenizi sağlamak.

Kaskın üzerindeki düğmeye basarak her iki kamerasından eş zamanlı olarak tam HD görüntü yakalayabiliyorsunuz. 4 saate varan çekim süresi ile 32 GB’lik ikiz hafıza kartlarına kaydedilen bu çekimler, özel uygulaması aracılığıyla mobil bir cihaz üzerinden yayınlanabiliyor. Böylece kendinize bir nevi elektronik bir dikiz aynası yaratmış oluyorsunuz.

cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_

Kullanıcılardan Olumlu Geri Dönüşler

Cyclevision EDGE’i deneyen kullanıcıların yorumları olumlu. Bağlanma kolaylığına ve her şeyin kaska entegre olmasına değinilmiş. Ancak en çok övgüyü kaskın sağladığı güvenlik hissi almış. Kafanızı arkaya çevirmeden mobil telefonunuz üzerinden arkadan gelen kamyonu görebilmeniz büyük bir artı. “Sanki kafamın arkasında gözlerim varmış gibi!” diyor bir kullanıcı bununla ilgili.

Kask, Micro USB üzerinden şarj ediliyor ve normal bir bisiklet kaskı ağırlığında. Kafanızda elektronik teçhizat taşıyormuşsunuz hissi yaratmıyor. Dolu pille 2,5 saatin üzerinde kullanım sağlıyor ve pil ömrü dilerseniz harici bir batarya ile uzatılabiliyor. Veri transferi de yine Micro USB üzerinden yapılıyor. Wi-Fi özelliği ile telefonunuza yayın yapabiliyor, kaydettiklerinizi indirebiliyorsunuz.

Cyclevision EDGE, piyasadaki gidona monte edilen kameralardan daha iyi bir bakış açısı sunuyor zira yolu sizin gözünüzden yakalıyor. Sizin baktığınız yeri çekiyor, kaydediyor. Dolayısıyla bir FPS çekim hissi sunuyor. Üstelik, kameraların kaska entegre olması daha stabil ve akıcı bir görüntü kalitesi sağlıyor.

Suya dayanıklı yapısıyla Cyclevision EDGE, bir bisiklet kaskı olarak tabii ki tüm gereklilikleri de yerine getiriyor ve güvenlik standartıyla uyumlu bir şekilde koruma sağlıyor.

Kask, şu anda prototip aşamasını tamamlamış ve üretime hazır. Pek çok sertifikasyondan geçmiş ve yeni sertifikasyonları da önümüzdeki ay içerisinde tamamlaması bekleniyor. Her ne kadar fon konusunda henüz yeterli rakama ulaşılamamış olsa da Mayıs ayında Kickstarter teslimatına, sonrasında ise internet üzerinden satışına başlanması planlanıyor.

cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_ cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_8 cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_ cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_ cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_ cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_ cyclevision edge_kickstarter_bigumigu_

Görsel: Kickstarter