Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siz Hayatınıza Devam Edin, O Çekim Yapsın

Siz Hayatınıza Devam Edin, O Çekim Yapsın

CES 2018'de sergilenen FITT360, hayatınızın dilediğiniz her anını 360 derece ile yakalamanıza izin veren, rahat kullanımlı ve yenilikçi bir boyun kamerası.

Samsung Electronics tarafından konsepti 2016 yılında lanse edilen FITT360, Güney Koreli bir firma olan LINKFLOW tarafından geliştirilerek geçtiğimiz günlerde Kickstarter üzerinde fonlamaya açıldı. Dünyanın ilk ve tek 360 derece boyun kamerası olma iddiasındaki cihaz, kampanya yayınlanır yayınlanmaz büyük beğeni topladı ve fonlamanın bitimine 1 aydan fazla süre olmasına rağmen hedeflenen miktarı kat kat geçmeyi başardı.

FITT360, günlük hayatınıza müdahale etmeyen, üzerinizdeyken rahatsızlık vermeyen giyilebilir teknoloji ürünü. Hayatınızın akışını bozmadan, sanki yokmuş gibi hissetmeniz düşünülerek tasarlanmış. Amacı ise 360 derecelik dünyanızı elleriniz serbest bir şekilde 360 derece ile yakalayabilmeniz. Hafif ve taşınabilir, ergonomik yapısıyla herkese uyumlu. Üstelik yağmur, kar, ısı ve darbeye dayanıklı.

Patentli görüntü sabitleyici ve canlı yayın yetileri ile özellikle hayat içerisinden yayın yapanlar için yepyeni alanlar açıyor. Birincil kullanım alanı olarak hayat yayıncılığı belirlenen cihaz; çekimleri sizin gözünüzden yaparak o deneyimi canlı tutuyor. Cihaza eşlik eden uygulama sayesinde tüm video kayıtlarınıza gerçek zamanlı olarak ulaşabiliyorsunuz. Kısacası dünyanın her yerinden, istediğiniz her zaman, yakaladığınız tüm o önemli anları arkadaşlarınız, takipçileriniz ve ailenizle paylaşabiliyorsunuz. İstediğiniz bir ana geri dönüp o anı tekrar yaşayabiliyor ya da kaçırdığınız detayları gözden geçirebiliyorsunuz.

Cihazda, 4K çözünürlük sağlayan 3 adet HD kamera bulunuyor. Dolu pille 90 dakika çalışıyor. Üzerindeki Quick Capture düğmesi video veya fotoğraf çekimini bir tıkla mobil uygulamayı devreye sokmadan doğrudan başlatıyor. Bunun yanı sıra cihazı telefonunuzla eşleyebilmeniz için WiFi ve Bluetooth özelliği bulunuyor.  Cihaz, kullanılmadığında ise müziğinizi dinleyebileceğiniz ya da aramalarınızı yapabileceğiniz bir Bluetooth kulaklık işlevi görüyor.

fitt360_linkflow_bigumigu

Cihaza Eşlik Eden Uygulama ile Ek Özellikler

FITT360 özel uygulaması ek faydalar sağlıyor. 3 kameranın çektiği görüntülerdeki pozlamayı düzelten ve bunları otomatik olarak birleştirerek titremeyi en aza indiren uygulama sanal gerçekliğe hazır görüntüler sağlıyor. Ayrıca, cihazın bütünleşik GPS özelliği de uygulama üzerinden kullanıldığında çekilen görüntülerin takibine ve haritalandırılmasına destek oluyor. Böylece dilerseniz sokağınızın kendi gözünüzden görünüşünü bile yaratabiliyorsunuz.

Kısacası, FITT360 ile siz sadece düğmeye basıyor ve hayatınıza devam ediyorsunuz. Bu sayede ister çocuklarınızın parktaki gününü, ister koşunuzu, ister seyahatlerinizi, ister bambaşka bir anı rahatlıkla yakalıyor ve canlı olarak paylaşabiliyorsunuz. Böylece çekim yapmaya odaklanmak yerine yaşadığınız ana odaklanabiliyorsunuz. Sizi izleyenler ise dilerlerse akıllı telefonları, dilerlerse sanal gerçeklik gözlükleri ile deneyiminizi izleyebiliyor. Görüntülerinizi kaydetmek istediğinizde ise ister 360 derece formatta, ister 2K fotoğraf veya video olarak alabiliyorsunuz.

Oldukça estetik bir görüntüsü olan FITT360; gümüş, kırmızı ve beyaz olmak üzere 3 renk seçeneği sunuyor. 500’ün üzerinde boyun ölçüsü alınarak belirlenen 3 boy seçeneği ile hemen hemen herkese uyum sağlıyor.

FITT360, şimdiden pek çok platformda ve basılı ya da dijital yayınlarda kendine yer edinmiş, büyük ses getirmiş bir cihaz. CES 2018 Innovation Awards kapsamında onur ödülü alan ürünün teslimatının Ekim ayında yapılması planlanıyor.

 fitt360_linkflow_bigumigu

fitt360_linkflow_bigumigu

fitt360_linkflow_bigumigu

fitt360_linkflow_bigumigu

Görsel: Kickstarter – FITT360