Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kötü Giden İlk Randevudan Nasıl Kaçılır?

Kötü Giden İlk Randevudan Nasıl Kaçılır?

Diesel JoggJeans için hazırlanan filmde, internetten tanıştığı insanlarla kötü giden ilk buluşmalarından kelimenin tam anlamıyla kaçan bir adamın hikayesi işleniyor.

Tinder gibi uygulamalar yükselişlerine devam eder, ilişkilerin çehresi değişirken eskiden çok da karşımıza çıkmayan yeni problemlerimiz de oluyor tabii. Örneğin internette sağa kaydırıp, muhabbetinden hoşlandığımız biriyle ilk tanışma anı. Ya fotoğrafında göründüğü gibi biri değilse, daha kötüsü ya tam olarak profilinde çizdiği gibi biriyse ve sürekli selfie çekiyorsa? Ya sohbet istediğiniz gibi ilerlemezse? Nasıl çıkacaksınız günümüzün bu durumdan?

“İnternetten tanışılan insanla kötü giden ilk randevu” durumu, yaşayan için olmasa da diğerleri için başlı başına komik bir malzeme. Diesel de son filminde tam olarak bu iç görüyü ele almış ve eğlenceli bir filmle kötü randevudan kaçış senaryosu kurgulamış. Geçmişte romantik karşılaşmaları ve bir anda patlayan kıvılcımları ele alan moda markaları da değişen flört dünyasına adapte oluyor tabii…

Kabus Gibi Randevular Silsilesi

Diesel’in JoggJeans markası için Publicis Italy tarafından yaratılan filmde, genç bir adam görüyoruz. Adam kendini internet aracılığıyla tanıştığı kişilerle ardı ardına kötü randevular içerisinde buluyor. İlk kız biraz ürkütücü, fazla sert bir kız. Adamın Monica isimli tatlı bir genç kadın sandığı kişi ise bir adam. Köpeğiyle selfie’sini profil fotoğrafı yapan kız gerçek hayatta da aynen o selfie’deki gibi. Bir başka kızımız ise hoş olmakla birlikte, gözü bizim adamda değil, oradaki garsonda. Bu kötü randevular silsilesi içerisinde bizim çocuk nasıl kendini kurtaracak? Ya önceden ayaraladığı arkadaşlarından “acil” bir çağrı alacak ya da kelimenin tam anlamıyla kaçacak.

Reklam JoggJeans reklamı olunca Jog-Kaçış esprisi de göz önüne alındığında kahramanımız tabii ki kaçmayı seçiyor. Masadan kalkıp koşmaya başlıyor. Hatta koşarken belli ki kendisi de bir kötü randevudan kaçmakta olan bir kızla çarpışıyor. Nihayet  kahramanımızın hoşuna gidebilecek biri galiba… Ama bir dakika… Bu kız kahramanımızı beğenecek mi acaba?

joggjeans_diesel_publicis italy_made to run away_bigumigu_ joggjeans_diesel_publicis italy_made to run away_bigumigu_9

Marco Prestini tarafından yönetilen film, JoggJeans’in rahatlığını, harekete izin veren yapısını ve esnekliğini “kaçış için ideal seçim” olarak konumlayarak anlatıyor. Film; basın, açık hava, dijital, sosyal medya ve bölgesel aktivasyonlarla desteklenen bütünleşik bir kampanyanın ayaklarından biri. Kampanyanın genelinde de randevudan kaçış fikri işlenmeye devam ediliyor.

Künye:

Reklamveren: Diesel
Reklam Ajansı: Publicis Italia
Küresel Yaratıcı Yönetmen / CEO  Publicis Italia: Bruno Bertelli
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Cristiana Boccassini
Kürsel Dijital Yaratıcı Yönetmen: Milos Obradovic, Mihnea Gheorghiu
Yaratıcı Süpervizör: Costanza Rossi
Sanat Yönetmeni:  Hugo Wahledow
Reklam Yazarı: Claudia Illan
Stratejik Planlama: Noa Dekel
Müşteri Hizmetleri Yönetmeni: Barbara Pusca
Müşteri İlişkileri Ekibi: Maria Elena Gaglianese, Filippo D’Andrea, Giuseppe Esposito
Sosyal Medya Yöneticisi: Filippo Festuccia
Ajans Yapımcısı: Alice Crovato
Sanat Satın Alma: Caterina Collesano
Yapım Şirketi:  The Family
Yönetmen: Marco Prestini
Görüntü Yönetmeni:  Mauro Chiarello
Kurgu: Fabrizio Squeo, Samuele Schiavo
Post Prodüksiyon: Band
Renklendirme:  Adriano Mestroni
Müzik ve Ses Tasarım: Top Digital
Müzik: “Funk Rock Music”
Fotoğrafçı:  Andrea Olivo
Post Prodüksiyon:  Numerique

Görsel: YouTube