Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bunları Yapmadıysan Bende Dacia Duster Var Demeyeceksin

Bunları Yapmadıysan Bende Dacia Duster Var Demeyeceksin

Yeni Dacia Duster'ın reklam filminde Yiğit Özşener Duster'ın hakkını vermek için neler yapılabileceğini göstererek anlatıyor.

Dacia’nın amiral gemisi olarak konumlanan 4×4 aracı Duster, tamamen yenilendi ve güçlendi. Yeni Dacia Duster’ı tanıtmak için de Publicis One ajanslarından Publicis İstanbul tarafından hazırlanan kampanya da bu değişimi Yiğit Özşener’in rol aldığı eğlenceli bir filmle anlatıyor ve Duster’ın hakkının nasıl verileceğini gösteriyor.

“Hakkını Ver” adını taşıyan film;  bir arazi aracını düşündüğümüzde aklımıza gelen şık otomobil planlarını hoş bir fikirle buluşturuyor. Aralarda tatlı abartıların ve mizahın da yer aldığı film; hem Duster’ın yapabildiklerini gösteren bir demo niteliğinde, hem de tekrar izlenebilir, esprili bir hikaye ortaya koyuyor.

Film, bir terzi dükkanında açılıyor. Takım elbise diktirmekte olan adam, terziye otomobilinin “Duster” olduğunu havalı bir şekilde söylüyor. Tüm bunlara kulak misafiri olan Yiğit Özşener ise gazetesinden başını kaldırıp  sohbete giriyor. Özşener, “Madem Duster’ın var şunları şunları yaptın mı” diye ufaktan bir sorguya başlarken film de adamı, üzerinde bitmemiş takım elbisesiyle, Yiğit Özşener’le birlikte otomobilin koltuğuna koyuyor. Böylece Yiğit Özşener’in sorularını görselleştirmiş oluyor.

“Pekii sen Duster’ınla sırf otlu peynir yemek için buradan taaa Van’a gittin mi?” diyereek başlayan Yiğit Özşener’in soruları giderek daha abartılı hale geliyor. Otomobilin özelliklerini gösteren demo ve sürüş planlarıyla harmanlanana görsel anlatım da bunu takip ediyor. En sonunda ikiliyi dağ bayır dolaşıp, şelalenin yanında balıkları seyrettikten sonra bir ayıyla kamp ateşi başında buluyoruz.

dacia duster_publicis istanbul_hakkını ver_türkiye_bigumigu_ dacia duster_publicis istanbul_hakkını ver_türkiye_bigumigu_ dacia duster_publicis istanbul_hakkını ver_türkiye_bigumigu_

dacia duster_publicis istanbul_hakkını ver_türkiye_bigumigu_

Duster’ın Hakkını Ver

Adam bunları yapmadığını söylediğinde Yiğit Özşener’in yanıtı net: “O zaman bende Duster var demeyeceksin.” Yani böyle bir araca sahipsen git dolaş, ağların, ovaların, nehirlerin hakkını fazlasıyla ver diyor filmimiz özetle.

Ön satışları 12 Şubat tarihinde başlayan Yeni Dacia Duster için Gürkan Kurtkaya yönetmenliğinde çekilen film, sosyal medyada da  #HakkınıVer etiketiyle  yer alıyor.

Künye:

Reklamveren: Dacia
Marka Ekibi: Özlem Ünlü, Armağan Terzioğlu
Reklam Ajansı: Publicis İstanbul
ECD: Can Faga
Yaratıcı Ekip: Melih Ediş, Duygu Yegül, Ezgi Güneş, Elvan Deniz, Cem Işık
Müşteri İlişkileri Ekibi: Ezgi Ataseven, Özlem Erbaş, Berkalp Diner, Melih Ekim
CSO: Selda Sedes
Stratejik Planlama Ekibi: Zeynep Bortaçina, Rumeysa Yalçın
Atölye: Yahya Mayda, Mehmet Hasılcıoğulları
Redaksiyon: Özer Üstel
Prodüksiyon Ekibi: Arzu Köksal, Erdem Ayaz, Ayten Güneş
Prodüksiyon Şirketi: Filmpark
Yönetmen: Gürkan Kurtkaya

Görsel: Vimeo