Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dacia Sokakları Eve Taşıyor

Dacia Sokakları Eve Taşıyor

Vania Heymann ve Gal Muggia yönetmenliğinde çekimleri tamamen evde gerçekleştirlen Dacia reklam filmi karantina öncesi gerçekleşen kampanyaları aratmıyor.

Karantina dönemine girdikten sonra otomobil reklamlarının kapalı ortamda çekilmesi ile ilgili pek çok yaratıcı fikir ortaya atıldı. Model arabaların kullanıldığı, alternatif çekim tekniklerinin uygulandığı reklam filmleri kısa sürede çeşitlendi. İlk olarak 1:18 ölçekli Honda Civic modelinin yer aldığı Memac Ogilvy imzalı #StayHome etiketli kampanya yayınlandı. Nisan ayında yayınlanan Honda kampanyasının ardından Škoda da benzer bir reklam filmi hazırladı. Oyuncak otomobillerin yer aldığı üç farklı reklam filminin tamamı evde çekildi.

1:43 ölçekli Dacia Duster yollara düştü

Publicis Poke tarafından Dacia için hazırlanan reklam filmi de çok kısıtlı malzemelerle kapalı ortamda çekilmiş olmasına rağmen izleyiciye ters köşe yaşatıyor. Başlangıçta oldukça klişe başlayan reklam filmi karantina öncesi çekimlerini aratmıyor. Filmin sonunda büyük resim ortaya çıktığında ise tüm prodüksiyonun evde gerçekleştiği anlaşılıyor.

Film, yönetmen Vania Heymann ve Gal Muggia’nin Tel Aviv’deki dairesinde çekildi. Çekimler; bir plak çalar, iki tane bisiklet ışığı, bir matkap, bir fön makinası, birkaç bardak, üç dizüstü bilgisayar ve 1:43 ölçekli bir Dacia Duster modeli kullanılarak gerçekleştirildi.

Yollardan ışıklandırmalara, sürüş seslerinden otomobiline kadar dış çekimden ayırt edilemeyecek kadar benzersiz bir deneyim sunan kampanya salgın kısıtlamaları süresince yaratıcıların neler başarabileceğini göstermiş oluyor. Publicis Poke idari yaratıcı yönetmeni Dave Monk da bu noktaya dikkat çekerek düşük bütçeyle ustaca yaratılmış reklam filminin karantina zamanları için önemli bir çözüm olduğunu vurguluyor.

Künye

Müşteri:Dacia
Ajans: Publicis Poke
İdari Yaratıcı Yönetmen: Dave Monk
Yaratıcı Yönetmen: Colin Byrne, Rob Butcher,
Planlama: Will Eliot
İş Yönetimi: Stuart Pond
Hesap Müdürü: Abby Fox
Kıdemli Müşteri Yöneticisi: Elzabe Buys
Prodüksiyon Şefi: Colin Hickson
Prodüksiyon Şirketi: Iconoclast Films
Yönetmen: Vania Heymann, Gal Muggia
Yapımcı: Tom Knight, Kate Sharpe
Post Prodüksiyon: Amie Kingsnorth / MPC
Renklendirme: Jean-Clement Soret / Mpc
Ses Mühendisi: Michael Powell / Prodigious
Ses Yapımcısı: Georgia Brown @ Prodigious
Müzik: Assa Raviv

Görsel: YouTube