Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neyin Önemli Olduğunu Unutma

Neyin Önemli Olduğunu Unutma

Axa, otomobil sigortası için hazırlanan reklam filmi ile ortaya çıkan sorunların hayattaki değerli anları gölgelememesi gerektiğini hatırlatıyor.

Axa, otomobil sigortası tanıtımının kampanyası için ücretlendirmelerin ön planda olduğu, risklerin vurgulandığı klasikleşmiş sigorta reklamlarının yerine tatlı bir dede torun hikayesiyle mesajını iletiyor. Publicis Conseil iş birliğinde hazırlanan Birders başlıklı reklam filmi, yaşamdaki önemli anlara odaklanmanın önemini ön plana çıkarıyor. Filmde markanın vurgulamak istediği detay son ana kadar bekletilirken dede ile torunun hikayesi izleyeni içine çekiyor.

Kuş gözlemciliği dedeyle torunu yaklaştıran ortak konu oluyor

Sizin için önemli olan şeylere odaklanın gerisini sigorta şirketlerine bırakın mesajını veren reklam filmi, kuş gözlemciliği tutkusuyla birbirlerini daha yakından tanımaya başlayan dede ve torunun hikayesini işliyor. Her geçen gün aralarındaki iletişimin kuşlar sayesinde arttığı ikili, kırlarda ya da ormanda kuş gözlemi yaparak keyifli vakit geçiriyor. Huysuz ve somurtkan dede, sürekli pozitif olan kız torunu sayesinde merakının peşinden koşma heyecanını tekrardan yaşıyor.

axa

Bu hikaye örgüsü aslında Perakende satış hizmetleri sunan IGA tarafından Noel döneminde yayınlanan animasyon reklam filmine oldukça benziyor. Dede ve kız torunun yer aldığı animasyonda da ikilinin arasındaki bağları güçlendiren dedenin ve küçük kızın buz hokeyi ilgisi olmuştu.

Yaklaşık 4 dakikalık kısa film tadındaki reklamı Avustralyalı yönetmen Sean Meehan yönetiyor. Sex Education ve Rocketman gibi yapımlarda da görev alan İngiliz besteci ve orkestra şefi Sam Thompson, Christophe Caurret ile birlikte filmin özgün müziğini hazırlıyor. Mad Max: Fury Road filminin renk uzmanı Eric Whipp ise reklam filminin renk düzenlemesini gerçekleştiriyor. Hikayeye duygusal ve sürükleyici havayı katıyor.

Künye

Müşteri: Axa
Ajans: Publicis Conseil
Yönetmen: Sean Meehan
Yaratıcı Yönetmen: Steve O’Leary
Sanat Yönetmeni: Jean-Marc Tramoni
Planlama Müdürü: Antoine Collignon
Renklendirme: Eric Whipp
Kurgu: Marc Rosier
Müzik: Sam Thompson, Christophe Caurret

Görsel: YouTube