Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dede ve Torunun Arasındaki Buzları Eriten Hokey Sevgisi

Dede ve Torunun Arasındaki Buzları Eriten Hokey Sevgisi

Yemeğin birleştirici gücüne, aile bağlarına ve hokey sevgisine odaklanan IGA, Noel kampanyası için hazırladığı animasyonla bir dedenin ve torununun hikayesini işliyor.

Perakende satış hizmetleri sunan IGA, 2019 yılında tatlı bir Noel kampanyasıyla yemeklerini paylaşarak arkadaş olan ve dostluklarını gün geçtikçe pekiştiren iki arkadaşın hikayesini paylaşmıştı. Inseparables isimli kısa animasyonda samimi dostluğun, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapılıyordu.

Geçtiğimiz dört yıl boyunca Noel döneminde farklı animasyon filmleriyle karşımıza çıkan perakende zinciri, Inseparables’ın arkasındaki yaratıcı ekiple yeniden bir Noel animasyonu için bir araya geliyor. Bu seferki kampanyanın ana temasında yine yemeğin birleştirici gücü yer alırken spor teması ve aile içi bağlar bu temaya eşlik ediyor.

Sporun ve yemeğin birleştirici gücü altında bir araya gelen dede ve torun

Sid Lee tarafından yaratılan animasyon filmi The Trophy, tatil zamanı dedesinin yanına ziyarete giden küçük kızın hikayesini işliyor. Sadece bir reklam yaratmaktan öte bir hikaye sunmak isteyen Sid Lee yazar ekibi izleyiciyi 90’lı yıllara götürüyor. Anneannesi henüz hayattayken ne kadar mutlu tatil dönemi geçirdiklerini hatırlayan kız artık içine kapanmış ve huysuz bir adam olmuş dedesini neşelendirmek için yemeğin gücünü kullanıyor. Küçük kızın iyi bir tutucu olduğunu gören dede ise torunuyla birlikte dışarda buz hokeyi antrenmanı yapıyor ve daha fazla birlikte vakit geçirmeye başlıyor.

Nesiller boyu süregelen hokey sevgisi dedenin ve torunun arasındaki buzları çözen aktivite oluyor. Dedenin torunu için hazırladığı hokey kupalı pasta ile tıpkı eski günlerdeki gibi bir Noel yaşanıyor.

iga

IGA reklam filminin her paylaşımında bağış yapacak

IGA pazarlama direktörü Caroline Duhamel, Noel döneminde yayınladıkları animasyon filmlerin artık bir gelenek haline geldiğini söylerken kampanyalarının amacının müşterileriyle duygusal bir bağ kurmak olduğunu söylüyor. Filmin animasyonları Mathematic Studio tarafından hazırlanırken müziklerin yaratımını Circonflex üstleniyor.

2019 yılındaki Noel kampanyasında her paylaşım için La Tablée des Chefs adlı yemek yardım kuruluşuna 1 dolar bağışlayacağını duyuran IGA bu geleneği de sürdürüyor. Bu yıl filmin konusuna uygun olarak genç kadın sporculara destek sunan Scotiabank Girls HockeyFest’e her paylaşım için 1 dolar bağışlanacak.

Künye

Müşteri: IGA
Müşteri Ekibi: Carl Pichette, Caroline Duhamel, Frédérique Cyr-Labrie, David Audet-Simard & Karine Lebel
Ajans: Sid Lee
İdari Yaratıcı Yönetmen: Alex Bernier
Prodüksiyon Şirketi: Mathematic
Yönetmen: Bertrand Bey, Marie-Julie Dallaire
Ses: Circonflex
Müzik : Maxime Barzel, Olivier Girard & Paul-Étienne Côté
Medya Ajansı: Carat

Görsel: YouTube