Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Buz Hokeyi Sevgisinden Olimpiyatlar’a Uzanan Yol

Buz Hokeyi Sevgisinden Olimpiyatlar’a Uzanan Yol

IGA’nın 2022 Kış Olimpiyatları için hazırladığı animasyon filmin konusu sürpriz bir şekilde yeni yıl döneminde yayınladığı reklam filmine bağlanıyor.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları, 4 Şubat tarihinde başlıyor. 20 Şubat’a kadar 15 farklı disiplinde 109 yarışmanın düzenleneceği organizasyona 90’dan fazla ülkeden katılım olacak. BBC’nin Olimpiyat yayınları için hazırladığı animasyon, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için hazırlanmış güzel işlerden biriydi. Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları’nda Kanada takımının sponsoru olan süpermarket zinciri IGA da yeni yıl döneminde yayınladığı tatlı hikayeye sahip animasyon filminden sonra Kanadalı sporculara odaklanan Olimpiyat temalı bir kampanya ile karşımızda.

Kış Olimpiyatları kampanyası bir önceki reklam filmine bağlanıyor

Her Noel döneminde olduğu gibi geçtiğimiz yıl da geleneğini bozmayan süpermarket zinciri yine bir animasyon film ile karşımıza çıkmıştı. Dede ve torunun buz hokeyi sevgisini işleyen The Trophy isimli animasyon film ile bir noktada bağlantı içeren The Athlete, Olimpiyat Oyunları’na gitmeye hazırlanan bir sporcunun ailesine odaklanıyor.

Bir önceki kampanyada olduğu gibi yaratıcı ajans Sid Lee ile ortaklık kuran IGA; aile, yemek ve spor arasındaki duygusal bağı göstermeye devam ederken kendine inanmış bir şekilde hayallerinin peşinden koşan sporcunun hikayesini işliyor.

Kampanyanın, Kanada takımının sponsorluğuna zemin hazırlayan animasyon filmle bağlantısı ise son ana kadar belli olmuyor. Sıcak bir aile ilişkisinden ortaya çıkan hikaye Beijing’de Kış Olimpiyat Oyunları’nda son buluyor.

Reklam filmi aynı zamanda IGA’nın Recipes for Champions isimli serisinin duyurusunu içeriyor. Kanada takımından buz hokeyi oyuncusu Mélodie Daoust, sürat pateni sporcusu Laurent Dubreuil ve kayakçılar Max Parrot, Frédérique Turgeon, Quebec Mikaël Kingsbury’nin yer aldığı seri, sporcuların çocukluk dönemlerindeki favori yemeklerini farklı bir versiyonla hazırlamasını içerecek. Sporcuların sevdikleri tarifleri hazırlamasını içeren bu programın da reklam filmiyle bir bağlantıya sahip olduğu animasyon filmi izledikten sonra ortaya çıkıyor.

Künye

Müşteri: IGA
Ajans: Sid Lee
Yapımcı: Joannie Tellier, Carolyne Goyette, Magali Loiselle
3B Prodüksiyon: Mathematic
Yönetmen: Bertrand Bey, Marie-Julie Dallaire
Ses: Circonflex
Medya Ajansı: Carat

Görsel: YouTube