Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kış Olimpiyatlarının Kahramanları Buzlarını Kırıyor

Kış Olimpiyatlarının Kahramanları Buzlarını Kırıyor

BBC’nin 2022 Pekin Olimpiyat Oyunları için hazırladığı animasyon, olimpiyat oyuncularının zorlu koşullara nasıl tutkuyla meydan okuduğunu etkileyici bir dille anlatıyor.

Pekin’de 4 Şubat’ta başlayacak 2022 Pekin Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. BBC de Olimpiyat yayınları için hazırlıklarını son sürat sürdürüyor. Bu süreçte BBC Creative yapım şirketi Blinkink ile iş birliği yaparak 40 saniyelik bir tanıtım filmi hazırladı.

Bu filmde gerçek buz ya da kar kullanılmadı

Filmin teknik açıdan en dikkat çekici yönlerinden biri, malzeme olarak hiçbir şekilde gerçek buz ya da kar kullanılmamış olması. Tüm sahneler kare kare 3B olarak basılmış. Ayrıca sıkça kamera efektleri kullanılmış.

Filmin yönetmeni Balázs Simon, izleyicinin karakterlerin çabalarını ilk elden deneyimlemesi için izleyiciyi onlara mümkün olduğunca yaklaştırmak istemiş. Bu, işin yaratıcı kısmıyla ilgili basit bir karar gibi görünse de iç içe geçmiş büyük çaplı teknik zorlukları beraberinde getirmiş.

Ekip bu sorunu; 3B baskı sahneler hazırlayarak ve kamera hareketlerini kullanarak çözmüş. Simon bu çözümü şöyle açıklıyor: “Kameralar hakkında farklı düşünmeye başladık: Hareketlerin bir kısmının doğrudan baskıyla yaratılmasına ve bir kısmının da kontrol teçhizatının gerçek hareketi olmasına karar verdik.”

Karakterleri yakın planda gösterme kararına götüren noktaları yönetmen şu şekilde açıklıyor: “İşlerin sınırlarını zorlama iradesine sahip insanlara gerçekten hayranım. Bunun için Olimpiyatlardan daha iyi bir örnek olabilir mi? Özellikle de insanların her zamanki deneyimlerinden çok daha farklı ortamlarda yarıştıkları Kış Olimpiyatları… Bu proje için bana geldiklerinde, benim için en büyük soru bu adanmışlığı nasıl canlandıracağımdı. Onları buzun ve karın içinde doğduklarını ve sonunda buzlarını kırdıklarını tasvir etmek istedik.”

Animasyon şu anda hem BBC TV yayınında hem de çevrim içi olarak yayınlanıyor. Ayrıca 4 Şubat’tan itibaren de kanalın Olimpiyat yayınları kapsamında jenerik olarak kullanılmaya devam edecek.

Künye:

Ajans: BBC Creative
Yaratıcı Yönetmenler: James Cross, Tim Jones
Kreatifler: Stuart Gittings, Reuben Dangoor
Yönetmen: Balazs Simon
Prodüksiyon Şirketi: Blinkink
Ses: GAS Music Manchester
Grade: Glassworks

Görsel: YouTube