Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mülteci Takımının Sınır Tanımayan Olimpiyat Yolculuğu

Mülteci Takımının Sınır Tanımayan Olimpiyat Yolculuğu

İsviçre merkezli spor giyim şirketi On, Dünya Mülteci Günü’nde mülteci sporcuların mücadelesini anlatan uzun metraj belgesel film yayınladı.

20 Haziran Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Mülteci Günü olarak kabul ediliyor. Ülkelerindeki zulümden ve çatışmalardan kaçmak zorunda kalan insanların cesaretini ve gücünü kutluyor. Dünya çapında 70 milyon mülteciyi temsil eden Mülteci Olimpiyat Takımı bu cesur yolculukta parçalanmışlıkların içinde bir bütünü oluşturuyor ve Olimpiyat hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor.

Mülteciler sarsıcı hikayelerini anlatıyor

İsviçre merkezli spor giyim şirketi On, Geçtiğimiz Cumartesi günkü Dünya Mülteci Günü’nü kutlamak ve dünya çapında yerlerinden edilmiş milyonlarca insanı anmak için bir belgesel film yayınladı. Hungry Man Films prodüksiyon şirketi aracılığıyla Avustralya yönetmen Richard Bullock tarafından yönetilen RUN isimli belgesel film bir grup yetenekli mülteci atleti konu ediniyor. Kenyalı sporcu Tegla Loroupe önderliğinde Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları yolculuğunda verdikleri mücadeleyi işliyor. Yönetmen Bullock, zorluklar ve hayal kırkılıkları içerisinde mücadele gösteren mültecilerin üst düzey çabasını aktarıyor.

RUN üç farklı kıtada ve sekiz ülkede çekildi

Çekimlerine 2017 yılında başlanan RUN üç farklı kıtada ve sekiz ülkede geçiyor. Filmin son bölümlerinin çekimleri COVID-19 nedeniyle uzaktan gerçekleştirildi. Pandemiden dolayı ertelenen Olimpiyat Oyunları mülteci takımını da zor durumda bıraktı. Kimisi hazırlıklar bittiği için yeniden kamplara gönderildi. Çekimlere akıllı telefonlar ve görüntülü konuşma uygulamaları ile devam edildi.

Yönetmen birçok insanın mülteciler hakkında konuştuğuna değinirken onları kendi ağızlarından dinlemek için kimsenin çaba göstermediğini vurguluyor. Bu yüzden belgeselde karakterlerin hikayelerini anlatması için ekstra çaba harcıyor. Çocukluklarından bu yana çete savaşlarından, iç çatışmalardan kaçan BM mülteci kamplarında yaşamak durumda olan ve büyük travmalara maruz kalan hikayenin kahramanları yaşadıklarını doğrudan aktarma imkanı buluyor.

Yaklaşık 90 dakikalık film RUN, On markasının YouTube sayfasında 20 Haziran Dünya Mülteci Günü’nde gösterime girdi. Marka, filmin hikayesi hakkında yazılanları ve filmin görsellerini kendi sitesinde paylaştı.

 

Künye

Müşteri: On
Yönetmen: Richard Bullock
İdari Yapımcılar: Feliciano Robayna, Matt Buels, Bryan Buckley
Yapımcılar: Matt Buels, Jack Beardsley, Hannah Stone, Sarah MacNeil
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man Productions
DoP: Jordan Maddocks, Theodore Tennant, Peter Eastgate, Luke Scully, Richard Bullock
Editör: Philip Horn, Lily Davis, Peter Barton
Post Prodüksiyon: The Editors / Sydney
Renklendirme: Christine Trodd
Film Kimliği: Sezay Altinok
Hareket Tasarımı: Machines of Loving Grace
Tasarım: Brett McManus
Ses: Bonsta
Yaratıcı PR: Jessica Hartley / The Humblebrag

Görsel: YouTube