Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Visa, Rio 2016’da Yarışacak Mülteci Ekibini Destekliyor

Visa, Rio 2016’da Yarışacak Mülteci Ekibini Destekliyor

Olimpiyat tarihinde ilk kez mültecilerden oluşan bir ekip yarışacak ve Olimpiyat Oyunları resmi sponsoru Visa tarafından desteklenecek.

Brezilya’da 5 Ağustos’ta görkemli bir açılış töreniyle başlayacak olan Rio 2016 Olimpiyatları’na golf dalı 1904 yılından beri tekrar ilk kez dönüş yapıyor. Ancak, Zika virüsü söylentilerinden dolayı olimpiyatlara katılmama kararı alan Jordan Spieth, Jason Day gibi bazı sporcular bulunuyor. Yine de yaşanan tüm bu olumsuzluklar, dünyanın diğer ucuna seslerini ve hikayelerini duyurmak isteyen, ana yurtlarını terk etmek zorunda kalmış mülteci atletleri durduramıyor.

Koşu, yüzme ve judo dallarında yarışacak olan mülteci sporcular, dünya çapındaki Olimpiyat resmi sponsoru ve Rio 2016 ödeme sağlayıcısı Visa sayesinde büyük moral bulmuş oldu. Visa, #TeamRefugees etiketiyle Twitter’dan takip edebileceğiniz atletleri Team Visa’ya (Visa Ekibi) eklediğini ve şimdiye kadar desteklediği en geniş Olimpiyat ve Paralimpik atlet grubuyla karşımıza çıkacağını duyurdu.

Sahip oldukları inanması güç hikayelerle ve sergiledikleri cesaretle dünyayı etkileyen mülteci atletler, Rio 2016’nın açılış seremonisinde Olimpiyat bayrağıyla birlikte bir geçit yapacak ve Team Visa’nın dünyanın her yerinden herkese açık olduğunu göstermiş olacak.

Team Visa, bir önceki Olimpiyat Oyunları’nın ardından %62’lik bir büyüme kaydederek 26 spor dalında pek çok ülkeden atletle birlikte Rio 2016’da oyunlardaki yerini alacak. 2000 senesinde başlatılan Team Visa programı, o zamandan beri atletlere ve paralimpik atletlere en iyi spor malzemelerini, kaynakları ve potansiyellerini ortaya çıkarmaları için moral desteği sağlıyor.

Team Visa bu yıl, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ilk kez olimpiyatlarda yer alacak ve 2 hafta mücadele edecek 10 mülteci yarışmacısını Team Refugees adı altında destekleyecek. Bu yarışmacıların UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) tarafından onaylanan sporcular olduklarını da belirtelim.

Suriye’den Almanya’ya sürgüne kaçan mültecilerden 18 yaşındaki yüzücü Yusra Mardini, kız kardeşiyle birlikte Suriye’den Yunanistan’a kaçmak için açık denizde 3 saat boyunca yüzen ve beraberindeki onlarca yüzme bilmeyen insanın karaya sağ salim ulaşmasını sağlayan bir isim ve benzer geçmişlere, hikayelere sahip olan 10 sporcudan yalnızca biri.

Team Visa, Rio 2016’da farklı kesimleri temsil eden sporcularında yanında da olduğunu ve çeşitliliği desteklediğini gösterecek. Team USA’den eskrimci Ibtihaj Muhammad, bu yıl Olimpiyat Oyunları’na başörtüsüyle katılacak ilk Müslüman Amerikalı atlet olacak ve Visa’nın giyilebilir teknoloji ürünü mobil ödeme yüzüğünü tüm dünyaya tanıtacak.

Visa’nın Rio 2016 küresel marka kampanyası Haziran ayında başladı. Hazırlanan reklam filminde Team Visa atletleri ortaklaşa bindikleri otomobille Rio’ya seyahat ediyor. Morgan Freeman’ın seslendirdiği reklam filminde Visa kredi kartına sahip olmanın otomobille yapılan yolculukları kolaylaştırdığı vurgulanıyor. Otomobilin sürücü koltuğunda Yeni Zelandalı gülleci Valerie Adams yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=wrAiclq3dw8

Görsel: UN, UNHCR, Visa, YouTube