Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatta Kalmak, Olimpik Madalyadan Daha Büyük Bir Başarıdır

Hayatta Kalmak, Olimpik Madalyadan Daha Büyük Bir Başarıdır

Mülteci yardım kuruluşu La Cimade, Paris'in 2024 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağı haberinin hemen ertesinde mülteci sorununa spor benzetmesiyle dikkat çeken çarpıcı bir kampanya yayınladı.

Paris, 2024 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hak kazanması ülkede büyük gündem yarattı. Bu haberin yarattığı rüzgardan yararlanmak isteyen mülteci yardım kuruluşu La Cimade ise, Olimpiyat coşkusunu yaşamak yerine çok daha hayati bir konuyu gündeme getiren bir kampanya başlattı.

Fransa’da çok ciddi sayıda mülteci bulunuyor ve her yıl bu sayı artıyor. Üstelik ülke geçtiğimiz haftalarda; önümüzdeki 2 yıl içerisinde aralarında Türkiye’nin bulunduğu ülkelerden gelecek 10 bin mülteciyi kabul etmek konusunda anlaşma imzaladı. Fransız reklam ajansı Josiane tarafından yaratılan ve 2024 Olimpiyatları’nın Paris’te yapılacağı haberinin ertesi günü yayına giren kampanya; bir yana Olimpiyatları koyarken diğer tarafa ülkede yaşanan mülteci krizini ve o insanların yaşadıkları zorlukları koyuyor.

Living is Winning” (#livingiswinning) adını taşıyan kampanya, 30 saniyelik 3 filmden oluşuyor. Her film önemli bir spor dalını temsil ediyor: Koşu, Atlama ve Yüzme. Filmler çok sade bir kurguya sahip. Kamera gözlerinde kararlı bir bakışla, yakın plan bir insanı görüntülüyor. Bakış, arka planda verilen kalp atışı sesiyle birleştiğinde; güç, heyecan ve azim etkisi yapıyor. Hele ki Olimpiyat haberinin ertesinde izlediğimizde, karşımızda duranın bir sporcu olduğunu düşündürüyor.

Oysa değil. Kamera açılıyor ve işin acı gerçeğiyle baş başa kalıyoruz. O yüzler sporculara değil; hayatta kalmak için sert sularda yüzmesi, duvarlardan atlaması, kan ter içine koşması gereken mültecilere ait. Ve onlar için en önemli başarı, hayatta kalmak. Dış ses bu kıyaslamanın gücünü daha da artıyor ve diyor ki: “2024’te sporcular kazanmak için yüzecek/ koşacak/ atlayacak. Mülteciler ise her gün yaşamak için yüzüyor/koşuyor veya atlıyor.”

Mültecilerin Hayat Mücadelesini Anlatan Kareler

Filmler, ödüllü fotomuhabir Espen Rasmussen tarafından çekilen fotoğrafların kullanıldığı posterlerle destekleniyor. Fotoğraflar, Rasmussen’in objektifinden mültecilerin verdiği hayat mücadelesine güçlü bir bakış sağlıyor.

Gerek filmleri gerek posterleriyle kampanya; spor başarılarıyla, kazanılan madalyalarla, Olimpiyat coşkusuyla sadece ve sadece yaşayabilmek için akıl almaz zorluklar yaşayan, o sporcularınki aratmayacak fiziksel ve zihinsel motivasyonla hayatta kalmaya çabalayan insanları yan yana koyarak önemli bir hatırlatma yapıyor. Bu insanların gücünü ve cesaretini vurgulayarak onların yaşamı hakkında farkındalık yaratıyor.

Künye:
Reklamveren: La Cimade
Reklam Ajansı : Josiane
Yaratıcı Ekip: Valentin Guiod (Josiane Paris) and Min-Hyung Choi (adam&eveDDB London)
Ajans Sorumlusu: Laurent Allias, Baptiste Thiery
Yapım Sorumlusu: Laure Castagné
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Aida Khalfi
Yapım Şirketi: OTSOParis
Yapım Yöneticisi: Maxime Fossen
Yapım Asistanı: Marie-Paule Patole
Yönetmen: Valentin Guiod
Görüntü Yönetmeni: Elodie Tahtane, Martin Laugery
Kamera: Jodie Arnoux, Raphael Aprikian
Makyaj: Mélanie Rathelot
Kostüm: Joana Dacheville, Dabby Naval
Grading: Arthur Paux
Müzik: Edouard Druot,
Malzeme : RVZ
Post Prodüksiyon: Delapost
Oyuncular : Salim Fontaine, Leila Sara, Tibo Drouet

Görsel: Ads Of The World