Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mültecilerin Sorunlarına Empatik Yaklaşım

Mültecilerin Sorunlarına Empatik Yaklaşım

Uluslararası Af Örgütü, Birleşik Krallık'ın mevcut mülteci yasasına dikkat çekmek için bir proje hazırladı.

Dünya üzerindeki savaşlar arttıkça daha iyi bir hayat yaşamak için ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan insanların sayısı da artıyor. Yapılan tehlikeli yolculuklarla sınır değiştiren mülteciler savaştan kaçmış olsalar dahi pek çok sorunla karşılaşıyorlar. Gelen insan sayısı arttıkça, mülteci krizi de gittikçe büyüyor.

Birleşik Krallık’ta, yasa gereği, mülteci çocuklar ailesiyle yaşayamıyor

Mültecilerin bulundukları ülkede karşılaştıkları pek çok sorun var ama en önemlisi yasaların da mültecilerin aleyhine işliyor oluşu. Mevcut Birleşik Krallık yasası, çocuk mültecilerin ebeveynlerini yanlarında getirme hakkını reddediyor. Bu 18 yaşının altındaki her mültecinin ailesinden ayrılması demek. Uluslararası Af Örgütü, mevcut yasanın saçma ve despotça olduğunu vurgulamak için bir proje hazırladı. VCCP ortaklığıyla hazırlanan proje, İçişleri Bakanı’na yasayı değiştirmesi için çağrı yapıyor.

Proje için Londra’nın Southbank bölgesindeki bir alanda Family-Free Zone (aileden arındırılmış bölge) oluşturuldu. Bölge içerisinde aile ile gezinmek, beraber manzaranın tadını çıkarmak veya fotoğraf çektirmek yasak. Güvenlik güçleri alan içerisinde aile olduğundan şüphelendiği insanların yanına gidip, devletin böyle bir yasası olduğunu söyleyerek ayrılmalarını istiyor. Gelen istek karşısında şaşıran aileler olayın bir kampanya çalışması olduğundan habersiz. Çocuklarını yanlarından ayırmak istemeyen ebeveynler olaya tepki gösterip yasanın saçmalığına vurgu yapıyor. Ailesi tarafından güvenlik güçlerine bırakılma durumda kalan çocukların güvenlik güçleri ile diyalogları ise sevimli olduğu kadar düşündürücü.

Kampanya her ailenin mülteci durumuna düşebileceğini yoğun bir empati ile aktarıyor. Bu zor durumda kalan insanların hangi ruh halinde olduğunu ve nasıl tepki verebileceği gösteriliyor. Uluslararası Af Örgütü daha önceki çalışmasında hipnoz altındaki bireylere bir mültecinin yolculuğunu deneyimletmiş ve bu anları kayıt altına alıp duyguları harekete geçiren bir proje hazırlamıştı.

Künye

Ajans: VCCP
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Darren Bailes
Yaratıcı Yönetmen: Jonny Parker, Chris Birch
Metin Yazarı: Nick Sheppard
Sanat Yönetmeni: Tom Webber
Ajans Yapımcısı: Doris Tydeman
Yayın Başkanı: Olly Calverley
Grup Planlama Başkanı: Andrew Perkins
Planlama Direktörü: Sophie Kerbegian
Hesap Yönetimi: Hayley Gilson, Matilda Jones ve Claire Waterworth
Yapım Şirketi: MindsEye
Yönetmen: Chris Faith
Sorumlu Yapımcı: Charlie Phillips
Yapımcı: Jonny Kight
Editör: Jamie Mac
Ses Tasarımı: Adam Smyth
Renklendirme: George Neave

Görsel: Youtube